În ultima săptămână, 1.450 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonie

285

După o perioadă în care numărul persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie a fost în scădere, în ultima săptămână situaţia s-a schimbat radical. Nu mai puţin de 1.450 persoane au ajuns la medic, 63 necesitând internare.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a finalizat centralizarea îmbolnăvirilor din ultima săptămână. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, numărul persoanelor diagnosticate cu viroză şi pneumonie a înregistrat o creştere, după câteva săptămâni în care a fost în scădere. „La ultima raportare, avem un total de 951 de cazuri de viroze cu 22 de internări; între acestea 71 sunt copii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani De asemenea, avem 499 de cazuri de pneumonie cu 41 de internări, dintre care copii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani – 31”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Reamintim faptul că în săptămâna anterioară 768 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroză şi peste 483 cu pneumonie.

Sfaturile specialiştilor pentru evitarea îmbolnăvirilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here