În 2013, Mai multe paturi finanţate în spitalele gorjene

164

În acest an, la nivelul judeţului nostru a crescut numărul paturilor de spital care primesc finanţare. Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, numărul paturilor contractate în 2013 va fi de 1.903, cu 50 mai multe comparativ cu cele de anul trecut.

Acest fapt se datorează demersurilor făcute de autorităţile judeţene pentru suplimentarea numărului de paturi ce se impunea pentru a putea fi reluată activitatea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu.
În ultimii doi ani, numărul paturilor finanţate a scăzut gradual, din fiecare spital. Planul trienal de paturi prevedea diminuarea numărului acestora până în 2013, astfel încât în acest an să se apropie de media europeană, care este 5,61 de paturi la o mie de locuitori. La nivelul judeţului Gorj, anul trecut au fost contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) 1.853 de paturi, în cele şase spitale existente. În acest an, nu doar că nu mai scade numărul paturilor finanţate, dar chiar creşte. Motivul este şi reluarea activităţii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu). „Anul trecut, la nivelul judeţului nostru au fost contractate 1.853 de paturi. În acest an primesc finanţare 1.903 paturi, întrucât în ordinul care s-a publicat pentru acest an primim cu 50 de paturi mai mult, datorită implicării autorităţilor judeţene care au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de paturi finanţate, pentru a putea redeschide Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Paturile finanţate se redistribuie
Odată cu semnarea contractului de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, pentru anul 2013, şase dintre spitalele din judeţul nostru vor avea mai puţine paturi. „Fiecare spital are aprobată o structură cu un anumit număr de paturi. Doar o parte dintre ele sunt finanţate. Odată cu redeschiderea Spitalului Sadu, vom proceda la o redistribuire a numărului de paturi contractate. Nu va fi o creştere foarte mare nici pentru Spitalul Sadu şi nici o scădere semnificativă pentru celelalte unităţi. Oricum, în acest an bugetul spitalelor va fi mai mare pentru fiecare unitate, astfel că nu vor fi probleme în privinţa finanţării”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Reamintim faptul că, în 2012, numărul paturilor de spital contractate cu CJAS Gorj a fost mai mic cu 127, faţă de anul 2011.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here