Grupul folcloric “Gorjeanca”, la Festivalul “Florile Dalbe” din București

574

Grupul Folcloric ””Gorjeanca”, coordonat de prof. Ion Drăgan, corepetitor Eugen Tița, va participa sâmbătă, 14 decembrie 2019, la Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou “Florile Dalbe” , organizat de Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, București.
Pe ulițele Muzeului Satului se vor reuni cete de colindători și urători, de mascați și călușeri, din diferite zone ale țării, prilej de aduceri aminte ale unor vechi obiceiuri înscrise în patrimoniul imaterial, datini și obiceiuri specifice sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou.
De asemenea, în data de 15 decembrie, începând cu ora 17:00, Grupul Folcloric ”Gorjeanca” va susține, la Sala Radio, un recital de colinde, în cadrul Concertului Tradițional ”Începem a colinda”.
De 28 de ani consecutiv, în preajma Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului Iisus Hristos, sala de concerte a Radioului cunoaște efervescența datinilor și obiceiurior care predomină această perioadă a anului. Cete tradiționale din Arad, Bistrița-Năsăud, Gorj, Harghita, Maramureș, Sibiu, Suceava, Tulcea, vor aduce în fața publicului bucureștean Sfintele colinde, datinile și obiceiurile de Crăciun și An Nou, așa cum ele se păstrează în vatra satului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here