Altercație în Parlament între Dan Vîlceanu și Florin Roman

775

Deputatul de Gorj, fost ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, ar fi fost implicat într-o altercație cu un alt fost ministru PNL, Florin Roman.

”Au fost scene violente în plenul Camerei Deputaților. Deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu, ambii foști miniștri PNL, au avut un schimb dur de replici și, potrivit unor surse, chiar s-ar fi lovit.

Potrivit surselor din plen, primul schimb de replici ar fi avut loc în dreptul băncii lui Vîlceanu. Cei doi s-ar fi înjurat, după care au ieșit împreună din plen.

Scandalul a continuat pe hol, timp de mai puțin de un minut. Unele surse vorbesc despre faptul că scandalul ar fi escaladat într-un conflict fizic, lucru pentru care nu există deocamdată o confirmare. Cert este că după câteva minute Florin Roman a revenit în plen, aparent cu nasul spart”, arată Știri pe surse.ro.

Nicolae Ciucă, pe Facebook: ”Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?
Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”,a scris acesta pe pagina sa de socializare.
Florin Roman a declarat presei centrale că va depune plângere penală împotriva deputatului Vîlceanu, ”care l-ar fi lovit pe acesta cu genunchiul în față”.
Florin Roman, pe Facebook: ”

Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată.
I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am
fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.
În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.
Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a scris acesta în urmă cu puțin timp, pe pagina sa publică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here