Fostă consilieră din Albeni, extrădată din Italia și arestată

368

O gorjeancă ce s-a dorit și femeie de afaceri și consilieră în cadrul Primăriei Albeni a sfârșit ieri prin a ajunge în spatele gratiilor, deși s-a ascuns de aproape un an de polițiștii care o căutau după ce o dăduseră în urmărire națională și internațională. Camelia Costoiu, fostă Mateiescu, este de loc din Prigoria și este rudă cu fostul viceprimar Angel Costoiu, care, împreună cu soția sa, Claudia Maria, sunt și ei căutați prin lume pentru că au păgubit bugetul de stat. Camelia Costoiu are pe rolul instanței de la Târgu Jiu două dosare penale, conexate într-unul singur, femeia fiind acuzată de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar și pentru luare de mită.
Anul trecut, în luna septembrie, magistrații Tribunalului Gorj au emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă în lipsă, după ce femeia a fost trimisă în judecată și a dispărut de acasă, fiind acuzată că a prejudiciat statul cu circa o jumătate de milion de lei. Printr-o firmă de-a sa aceasta le-a promis localnicilor din Prigoria și Albeni că îi angajează, statul subvenționând locurile de muncă nou create pentru tineri și persoane trecute de 45 de ani, întreaga familie Costoiu făcând afaceri extrem de profitabile cu banii Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Gorj. Câteva zeci de persoane au fost păcălite de Camelia Costoiu cu angajarea, acestea fiind audiate acum în dosarul aflat pe rolul instanței.
Pe parcursul procesului, Costoiu a fugit din țară, miercuri fiind trimisă acasă de autoritățile din Italia, după ce a fost identificată pe teritoriul acestui stat. Ieri, la instanță, femeia a spus că ea a dorit să revină acasă și că nici vorbă să fi fugit, ea neștiind că ar avea pe rol un dosar penal. Magistrații au reconfirmat însă mandatul de arestare emis pe numele acesteia și, ca urmare, Costoiu rămâne în spatele gratiilor pe toată perioada derulării procesului pe care îl are la Tribunalul Gorj, la cum stau lucrurile în dosar fiind șanse mari ca ea să primească și o pedeapsă cu executare, ceea ce o va ține și mai mult în pușcărie.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here