Eşecul portocaliilor

122

Omul care vorbeşte cel mai mult neîntrebat, adică Guvernatorul Coloniei numită încă România – Traian Băsescu se face că plouă atunci când ar trebui să spună adevărul.

L-a făcut cu ou şi cu oţet pe Vasile Blaga numai din pricină c-o susţine pe pupila sa Elena Udrea. Şi-l consideră principalul vinovat în cazul dispariţiei de pe scena politică a PDL. Cu toate că el, chiar Traian Băsescu l-a condus totdeauna. Nici despre Regimul Băsescu nu-i place să audă, iar declaraţia că abia aşteaptă să scape de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, demonstrează că profesionista îl deranjează. Fiind singura care se opune revenirii în ţară, la cârma DNA, a Laurei Codruţa Kovesi, iar pe favoritul său – Daniel Morar nu-l înghite. Eşecul Schengen i se datorează în cea mai mare măsură, dar cetăţeanul Traian Băsescu nu recunoaşte. Mai nou, se vrea conducătorul dreptei româneşti, de parcă încercarea lui Mihai Răzvan Ungureanu de coagulare a unei forţe de dreapta, evident, încercare eşuată, i-ar fi străină. Încât să gustăm puţin din afirmaţia altui guraliv, dar totdeauna logic, Crin Antonescu, preşedintele PNL şi copreşedinbte al USL, care-a zis că-i păstrează lui Băsescu un post de conducere la liberali, ca preşedinte al Filialei liberale Sector 1 Bucureşti(!?)
În plus, Traian Băsescu apreciază greşit marile izbânzi ale PDL. Care, cică, ar fi fost un mare partid. Numai sforăriile lui şi asocierea cu PNL, pe vremea lui Călin Popescu Tăriceanu, când s-a creat alianţa DA, şi demisia candidatului la prezidenţiale Theodor Stolojan(chestia cu „boala închipuită” a lui „dragă, Stolo!” este prea cunoscută şi fumată!) au condus ţara în haosul şi sărăcia care-au scos lumea-n stradă anul trecut. S-a bătut cu pumnii-n piept de marile sale izbânzi la reuniunea şefilor de stat şi a premierilor privind Bugetul Uniunii Europene pe perioada 2014-2020. Totul a fost un fals şi un fâs imens. Abia ieri, Parlamentul European reunit la Strasbourg a adoptat cu 506 voturi pentru, 161 împotrivă şi 23 abţineri o Rezoluţie prin care se respinge acordul stabilit pe Bugetul UE în Consiliul European din 7-8 februarie 2013. Cea mai plastică exprimare a minciunilor şi eşecului de atunci a numitului Traian Băsescu îi aparţine eurodeputatului PSD, Victor Boştinaru: „Dacă şefii de delegaţii, prim-miniştrii şi şefii de state au obţinut avantaje în timpul negocierilor bilaterale cu Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi Cancelarul Germaniei, Angele Merkel, întrebarea noastră este dacă Traian Băsescu a participat sau nu la o astfel de negociere bilaterală şi dacă a obţinut vreun rezultat ca urmare a acesteia, întrucât pe acest subiect preşedinte a rămas tăcut.”
Cum s-ar spune, la eşecul pe linie al portocaliilor români se adaugă, începând de ieri, odată cu dezbaterea şi votarea la Starsbourg a Bugetului multianual pe perioada 2014-2020 şi un răsunător eşec al Portocaliilor europeni.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here