DNA arestează şi încătuşează!

228

Înainte de a se îmbarca în avionul care-l duce în vacanţă, somat de Călin Popescu Tăriceanu să se pronunţe faţă de afirmaţiile fostului preşedinte Traian Băsescu despre „statul mafiot în care DNA şi SRI îşi fac de cap”, tăcutul actual preşedinte Klaus Werner Iohannis a vorbit. De fapt, a citit ce-i scriseseră consilierii pe o hârtie format A4!
Bomba nopţii de joi – o noapte a minţii – fusese reţinerea de către DNA a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu pentru o presupusă faptă de prin 2008, pe când era preşedintele Camerei Deputaţilor. Din partea liberalilor conduşi atunci de Călin Popescu Tăriceanu, prim-ministru la acea vreme.
Este luată în consideraţie o mărturie a unui oarecare ce pretinde că Bogdan Olteanu ar fi luat 1 milion de dolari de la neprihănitul Sorin Ovidiu Vântu, aflat după gratii acum pentru o pedeapsă de şase ani şi două luni. Acuzat de trafic de influenţă fără probele de rigoare – inexistente în Comunicatul procurorilor DNA -, Bogdan Olteanu a stat ascuns 24 de ore, după aceia dându-i-se arest la domiciliu. Vizat ar fi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE şi Preşedinte al Senatului, un incomod pentru preşedintele Klaus Iohannis şi opozant al primului ministru Dacian Julien Cioloş.
Dacă va fi agăţat în al doilea dosar penal, Călin Popescu Tăriceanu şi ALDE vor fi scoşi din cursa pentru alegerile parlamentare din decembrie. În care Tăriceanu şi alt lider cu două dosare – preşedintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat în primul dosar la doi ani cu suspendare îşi puneau mari speranţe că vor face o majoritate şi vor da primul ministru după încheierea mandatului pretinsului tehnocrat Dacian Julien Cioloş. Primul dosar, tot cusut cu aţă albă, i l-a făcut DNA lui Tăriceanu înaintea alegerilor locale, ca să nu poată candida la Primăria Generală a Bucureştilor. De aceasta, miza fiind mai mare, au început cu şicanele mult mai devreme. Iar preşedintele Iohannis îi dă cu „Bla, bla, bla” şi marea încredere a sa în statul de drept. Adică un fel de stat de drepţi în faţa lui, a lui Kovesi şi a lui Florian Coldea.
*
Iohannis a plecat în concediu. Nu-i o noutate, el fiind în concediu cam tot timpul. E liniştit din partea aliatului său strategic Erdogan, care a abolit libertăţile omului în Turcia. Şi la noi, DNA le-a desfiinţat mai acum vreo 11-12 ani. Nici Federaţia Rusă nu-i dă fiori, chit că în Republica Moldova situaţia-i groasă rău. Ministerul de Externe al Germaniei pare dispus la federalizarea Republicii Moldova, iar autonoma Transnistrie va avea prefix separat, ca o ţară separatistă ce este, ea găzduind Armata a XIV-a a Federaţiei Ruse.
Primul ministru Dacian Julien Cioloş cârpeşte, adică rectifică Bugetul preluat de la Victor Ponta. A tăiat din economiile a cinci ministere: Transporturi, Cultură, Agricultură, Dezvoltare Regională şi Finanţe Publice. A dat bani la altele cinci, dar şi la SRI – 37,7 milioane de lei, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor. La ultima nu-i rău, că şi aşa importăm alimente cu pesticide, adevărate otrăvuri pentru populaţie! De rectificarea bugetară s-au mai bucurat Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi persoanelor Vârstnice – cu 2,80 milioane de lei, Autoritatea Electorală Permanentă şi culmea, Finanţele Publice. Finanţele Publice apar şi la tăieri, dar sunt mai mari tăierile decât suma cu care-au fost cadorisită.
ION PREDOŞANU
P.S.
„România. Bancher important, reţinut pentru fapte de corupţie”, astfel titrează The New York Times despre cazul Bogdan Olteanu, care reprezintă o premieră negativă pentru BNR, fiind primul viceguvernator reţinut pentru posibile fapte de corupţie. Un individ cu o avere impresionantă, politician avid de îmbogăţire şi care nici măcar nu are specialitatea finanţe-bănci, fiind avocat din firma Alinei Gorghiu-Dej, alesul inimii ei o vreme(fără acte, căci el îşi părăsise nevasta şi cei doi copii pentru o aventură cu Blonda Alina!) şi ales în Consiliul de Administraţie al BNR de Parlament.(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here