Dian nu poate părăsi Târgu-Jiul până pe 30 septembrie

206

Şeful liberalilor din Gorj, Dian Popescu, rămâne consemnat în localitatea de domiciliul, Târgu-Jiu, recursul făcut de Parchetul Judeţean Gorj privind acceptarea de către Tribunalul Gorj a plângerii acestuia împotriva ordonanţei procurorului de a nu părăsi localitate, fiind casat de instanţa din Bănie. Dian şi fratele său, Gabriel Popescu, nu pot astfel părăsi localitatea decât cu acordul procurorului de caz, Emil Moţa.

Deşi se aştepta ca recursul să se judece abia astăzi, Curtea de Apel Craiova a luat în discuţie dosarul fraţilor Popescu vineri. Instanţa a admis astfel recursul formulat de Parchetul Gorj, a casat încheierea dată de Tribunalul Gorj şi a rejudecat cauza. În final, instanţa “respinge plângerea formulată împotriva ordonanţei nr. 422/P/2012 din 27.08.2012 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, ca nefondată”, fraţilor Popescu nedându-li-se câştig de cauză. Aceştia sunt obligaţi să rămână în localitatea de domiciliu, pe parcursul cercetărilor în dosarul “Pavel”, ordonanţa procurorilor fiind ca ei să nu plece din Târgu-Jiu în perioada 1 septembrie-30 septembrie. La finalul săptămânii trecute, Dian Popescu s-a învoit de la Emil Moţa, procurorul de caz, pentru a participa la Bucureşti la două şedinţe de partid. Dian se teme că în lipsa sa de la Bucureşti, pe timpul cercetărilor, şefii politici ar putea decide înlocuirea sa din funcţia de preşedinte al PNL Gorj.
Dian Popescu este urmărit penal pentru dare de mită, fals, uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here