Despre balaurul cu două capete sau PP-DD-(LL) – de două ori PDL?

221

foto predo 2Cozile de la ghişeele tribunalelor, unde pensionarii păcăliţi de guvernarea Boc-cie, continuă. Întrucât Boc al II-lea nu întrevede o posibilitate de a repara grava greşeală a înaintaşului său. Şi iată că MeReU lasă impresia că n-are emoţii la Moţiune. Cică emoţiile sale ar fi în zona pensiilor şi a reîntregirii salariilor bugetarilor, anunţată de Zeus, în faţa Mai Marelui Coanei Evropa, pentru jumătatea anului. Fără a fi cuprinsă în Bugetul pe anul în curs, aşa cum nici cheltuielile pentru alegerile locale şi cele parlamentare, din toamnă, nu se prevăzuseră. Semn că dacă nu ieşeau protestatarii în Piaţa Universităţii şi în alte urbe ale României alegerile se amânau sigur pentru 2013!

I-am propune stimabilului ex-Şef peste spionii patriei să stea liniştit. Treburile acestea grave şi serioase le va putea rezolva, cu siguranţă, un nou Guvern. Diferit de cel Portocaliu. Care, nu-i exclus, să intre de vineri într-o Eclipsă definitivă! Contribuţiile pentru sănătate ale pensionarilor fură… furate. Nu doar reţinute abuziv. Curtea de Conturi depistase aşa ceva. Dar într-un regim băsesciano-bocisto-MeReU cine mai respectă vreo lege sau vreun adevăr evident! Ca şi sărăcia lucie. Ex-Miss România, Robertuţa Anastase s-a trezit trăncănind cum că: „Pe Ponta nu-l interesează pensionarii… „. Uite, cine vorbeşte! Se face că a uitat cine a numărat voturile – precum Pristanda – la adoptarea în camera Deputaţilor a Legii Pensiilor ruşinoase. Numai că aceia care au urechi de auzit ştiu că liderul PSD se luptă cel mai mult pentru cumplita soartă a pensionarilor şi, dimpotrivă, susţine că: „Celor 2.2 milioane de pensionari trebuie să li se ceară scuze!” Gongoricul lider al PDL, Emil Boc, are un concurent puternic la promisiuni mincinoase – pe Dan Diaconescu Direct. Ba preşedinte al României, ba prim-ministru care dă, nu se ştie de unde, case la toţi votanţii şi zeci de mii de euro ca să-şi pornească o afacere. Pe cine păcălesc cei doi lideri – Boc dacă mai apucă – capabili să producă un surogat de partid de genul PP-DD-(LL), adică de două ori mai prost şi mai mincinos decât PDL?! Citind mai mult printre rânduri, un părinte cu mari puteri duhovniceşti şi de previziune a viitorului – precum Părintele Arsenie Boca – îi descrie pe actualii conducători ai României. Încă din anii ’40 ai secolului trecut, părintele Arsenie Boca a făcut o profeţie legată de evoluţia şi declinul comunismului: „Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri o să dispară, dar va veni steaua cu şase colţuri, anarhia, şi va fi vai şi amar de lume(…). Asta va fi peste mulţi ani şi nou, Dumnezeu nu ne va hărăzi să vedem acele vremi(…) Peste tot vor fi năimiţi(vânduţi duşmanului, de genul Traian Băsescu, Emil Boc(cu doctorat în SUA şi bursă Soros, ca şi alţi aleşi!) şi MeReU, n.m.) şi abia atunci va începe o nouă luptă, fără jertfă de sânge, dar la fel de lungă ca şi cea pe care am început-o noi acum!” Îi puteţi regăsi, în aceste cuvinte, inclusiv pe Ion Iliescu, Petre Roman, Emil Constantinescu şi, de ce nu, chiar şi pe Călin Popescu Tăriceanu. Lista nu-i completă. Exagerez, cumva?

P.S. Azi-mâine ar putea începe Eclipsa portocalie. Şi ieri, după o îndelungă cugetare, demisionarul din PDL, deputatul Marian Avram, s-a decis şi a anunţat că până vineri se va înscrie în PSD. Pe ultima sută, şansele USL de a trece Moţiunea de cenzură cresc. După atâtea ploi cu mană ar putea apărea un pic de soare. Cu şanse şi pentru săracii acestei ţărişoare.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here