Conferință finală în cadrul proiectului ADERă la Centenarul Marii Uniri cu tinerii târgujieni

206

Asociația pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) organizează miercuri 19 decembrie 2018 ora 15.00, la Biblioteca Județeană “Christian Tell”, conferința finală a proiectului ADERă la Centenarul Marii Uniri cu tinerii târgujieni.
Proiectul, desfășurat în perioada septembrie-decembrie 2018, a fost finanțat de Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu și a angrenat în activitățile propuse peste 400 de elevi din opt licee. Elevii au participat la seminarii interactive desfășurate în licee dar și la două concursuri organizate în această perioadă: Concursul de eseuri: Marea Unire privită prin ochii mei și Concursul de fotografie: 100 de ani într-o fotografie. Câștigătorii celor două concursuri au participat la o interesantă excursie tematică: ADERă la patriotism, organizată la Alba Iulia în 8 decembrie 2018.
Cele mai bune eseuri, dar și fotografiile câștigătoare au fost reunite într-un volum: Marea unire văzută prin ochii mei, volum coordonat de profesorul Marius Badea de la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu și apărut la Editura Thoth.
Mulțumim tuturor profesorilor, elevilor și voluntarilor ce au făcut posibil realizarea acestui proiect.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here