Condescu și Temelescu au rămas liberi

306

Tribunalul Olt a respins, vineri, cererea procurorilor de arestare preventivă a foștilor șefi de la Clubul Pandurii, Marin Condescu și Viorel Temelescu. Cererea respectivă a fost formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în rechizitoriul înaintat instanței de la Slatina, discutarea ei fiind făcută marți, pronunțarea unei sentințe fiind amânată însă pentru vineri.
Fostul președinte de la Pandurii, Marin Condescu, a fost prezent la Tribunalul Olt, el spunând, după pronunțarea verdictului, că instanța a dispus în privința sa și a lui Temelescu doar să nu ia legătura cu martorii din dosar. “Decizia instanței respinge propunerea de arestare preventivă a noastră pentru că, așa cum am mai spus-o, nu există motive pentru așa ceva. S-a dispus, în schimb, măsura controlului judiciar, prin care ni se interzice să luăm legătura cu martorii din dosar, lucru pe care oricum îl făcusem și până acum”, a declarat Condescu.
Verdictul Tribunalului Olt nu este definitiv, el putând fi contestat de procurori și chiar de către inculpați, caz în care Curtea de Apel Craiova va fi cea care va da o decizie definitivă cu privire la propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați. Curtea de Apel Craiova a fost și cea care a desemnat în toamna anului trecut Tribunalul Olt cu judecarea acestui dosar, la cererea procurorilor din Gorj, care au considerat că procesul nu se poate desfășura corect la Tribunalul Gorj.
Tot în toamna anului trecut, Condescu și Temelescu au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior propunerea de arestare preventivă a lor fiind respinsă și la Tribunalul Gorj, dar și la Curtea de Apel Craiova, ambele instanțe invocând atunci lipsa probelor care să susțină acuzațiile aduse celor doi.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here