Condamnat la 30 de ani de puşcărie, pentru crima de acum 15 ani

250

Magistraţii gorjeni au dat verdictul în cazul unei crime săvârşite cu aproape un deceniu şi jumătate în urmă şi care până anul trecut rămăsese cu autor necunoscut. Făptaşul a fost aflat după ce a mai comis o crimă pe Digul Jiului, cazierul său fiind unul extrem de încărcat.

Marinel Hodoiu a primit acum 25 de ani de închisoare pentru că în 1999 a omorât un bătrân din Albeni, în gospodăria căruia intrase sub pretextul că ar vrea să bea o cană cu apă, el căutând, de fapt banii pe care credea că victima îi are puşi deoparte.. Individul nu a fost depistat atunci, iar un an mai târziu a comis un viol, fiind condamnat la 10 ani de puşcărie. După ce a ieşit din spatele gratiilor nu s-a potolit, iar având în cazier condamnări şi pentru infracţiunile de furt calificat şi tâlhărie.
În septembrie 2011 acesta a ucis un bărbat care dormea pe Digul Jiului, sub cerul liber şi, astfel, au ieşit la suprafaţă alte fapte din trecutul lui Hodoiu, inclusiv crima de la Albeni. Magistraţii au decis acum, conform legislaţiei în vigoare, să contopească toate pedepsele pe care individul le-a primit de-a lungul anilor pentru faptele sale, cei 25 de ani de închisoare decişi pentru crima de la Albeni devenind 30 de ani de detenţie, cu executare. „Constată că prin s.pen. nr.4584/20 XII-2000 a Judecătoriei Tg-Jiu s-a dispus revocarea beneficiului liberării condiţionate pentru restul rămas neexecutat de 571 zile din pedeapsa de 4 ani aplicată inculpatului prin s.pen. nr.376/ 28 I-1997 a Judecătoriei Tg-Jiu. În baza art.61 C.pen. contopeşte pedeapsa de 29 ani şi 9 luni cu restul rămas neexecutat de 571 zile din pedeapsa de 4 ani aplicată prin s.pen. nr.376/28 I-1997 a Judecătoriei Tg-Jiu în pedeapsa cea mai grea pe care o sporeşte cu 3 luni urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 30 ani închisoare”, se precizează în verdictul magistraţilor gorjeni.
Judecătorii au decis şi ca individul să achite 1800 de lei cheltuieli judiciare, decizia pronunţată acum nefiind una definitivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here