Chiajna vs Pandurii: Nu mai e loc de paşi greşiţi!

335

Pandurii trebuie să găsească urgent primul succes din 2017, dacă vrea să rămână în Liga 1. Contracandidatele gorjenilor la salvare adună victorii importante, iar forma de moment a Timişoarei ar trebui să ne îngrijoreze. Elevii lui Stoican joacă, vineri-marţi-vineri, la Chiajna, Târgu-Mureş şi Severin, ultimul meci fiind cu echipa din Banat. Fără un atacant veritabil cu experienţă, antrenorul gorjenilor speră ca formaţia pe care o conduce să aibă resursele necesare pentru a câştiga primul joc din 2017. Partida se dispută în această seară, de la ora 18.00, iar oaspeţii caută revanşa, după succesul “nemeritat” al ilfovenilor din sezonul regulat. “Ne aşteaptă o partidă pe care vrem să o câştigăm. Chiar dacă am pierdut în primul duel cu cei de la Chiajna, pe teren propriu, cred eu că am pierdut nemeritat. Oaspeţii au câştigat, dar din punct de vedere al jocului, eu cred că am pierdut punct sau puncte. Vreau să ne luăm revanşa, sper să putem să facem acest lucru. Este o serie importantă, vreau să o luăm treptat, să fim atenţi la primul meci. Primul meci cu Chiajna a fost cea mai mare dezamăgire de când antrenez la Pandurii, pentru că am dominat de la un capăt la celălalt partida. Dezamăgirea a fost mare pentru că la finalul partidei ei s-au bucurat atât de tare, iar ca joc le-am fost superiori. Până la urmă, rămâne rezultatul de pe tabelă…nu contează cum am jucat”, a spus Stoican.
Antrenorul de la Târgu-Jiu nu se plânge din cauza opţiunilor ofensive limitate, şi este de părere că dacă echipa sa va elimina greşelile, are şanse bune să învingă. “Nu înseamnă că dacă vom juca cu doi sau trei atacanţi suntem mai ofensivi. Important este cât de mult îşi aduc aportul jucătorii din linia a doua, inclusiv fundaşii. Important este în momentele când avem prima ocazie să fim lucizi şi să o fructificăm, şi altlfel decurge tot jocul. Important este să nu facem greşeli când au adversarii mingea, să nu greşim pase simple. Chiar dacă pierdem un meci, să ştiu că ne-am dat viaţa pe teren. Sunt convins că la acest meci o să avem o evoluţie foarte bună pentru că am încredere în aceşti băieţi. Au văzut că nu este nicio diferenţă în primul meci, şi am dominat o echipă cum e Chiajna”.

Vor cel puţin 5 puncte
Pentru a se menţine în Liga 1, Pandurii trebuie să câştige neapărat unul din cele trei meciuri de foc. Stoican a declarat că l-ar mulţumi 5 puncte din aceste confruntări, ţinând cont că echipa noastră evoluează “afară” în primele două jocuri. “Ideal este să nu pierdem niciunul dintre ele şi să avem cel puţin o victorie. Avem un moral bun pentru că am întâlnit două echipe care sunt, ca şi linie de clasament, peste noi, Iaşi şi Voluntari, şi faptul că nu am pierdut ne dă speranţe că putem câştiga meciul de la Chiajna. Suntem pe drumul cel bun, important este să arătăm asta şi pe teren. Moralul Timişoarei a crescut. Faptul că ei au reuşit să elimine pe CFR îi face să vină cu încredere la Severin, dar mai e până la meciul acela”, a spus Stoican.

Echipa lui Alexa, favorită la pariuri
Optimismul lui Stoican nu e împărtăşit de cei care calculează probabilităţile de câştig ale formaţiilor din Liga 1. La casele de pariuri, ilfovenii sunt favoriţi cerţi, cota lor variind între 1.5 şi 1.65. Cine se încumetă să parieze pe gorjeni va câştiga de 7 ori mai mult faţă de suma mizată. În ultimul meci din sezonul regulat, Chiajna s-a impus cu 1-0 la Severin, după un joc în care gorjenii au dominat, dar fără a-şi crea mari oportunităţi de gol. Trupa lui Dan Alexa are în acest moment un singur punct peste Pandurii, şi ocupă locul ce duce la baraj.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here