Casă din Turcineşti, de trei ani fără curent electric

110

4Un cetăţean din comuna Turcineşti critică autorităţile locale că nu fac eforturi pentru a racorda locuinţa sa, ridicată în urmă cu trei ani de zile, în centrul localităţii, la energia electrică. Omul susţine că mai sunt şi alte locuinţe noi în aceiaşi situaţie, Primăria Turcineşti neputând rezolva doleanţa proprietarilor, deşi instituţia le-a eliberat în zonă autorizaţie de construcţie.

Primarul comunei, Vasile Gogălniceanu, susţine că cetăţeanul în cauză are dreptate în legătură cu doleanţa sa, dar menţionează că nu sunt bani suficienţi prevăzuţi pentru un studiu de fezabilitate şi pentru instalarea reţelei electrice la casa proprietarului.

Matei Deaconu şi-a construit o casă în comuna Turcineşti în anul 2008. Nu a finalizat-o şi asta din lipsa energiei electrice. Omul a încercat să rezolve problema adresându-se pe rând atât la CEZ, cât la autorităţile locale şi judeţene. A ajuns şi la Guvernul României, nemulţumit că cei de la CEZ l-au anunţat că dacă vrea personal să bage energie electrică în imobil trebuie să achite din propriul buzunar în jur de 100 de milioane de lei vechi. Deaconu menţionează că nu are banii în cauză şi că investiţia i se pare piperată. Mai mult omul crede că ar trebui ca autorităţile locale să achite investiţia, asta pentru că locuinţa sa se află aproape în buricul localităţii.

La un pas de abandon

Cetăţeanul locuieşte în Târgu-Jiu, obligat fiind să abandoneze noua casă pentru că nu o poate racorda la energie electrică. A sperat, până în prezent, că autorităţile locale vor găsi o soluţie pentru problema sa. ,,Sunt în situaţia de a-mi abandona locuinţa deşi am investit mult acolo, şi asta pentru că nu pot să stau într-un imobil, în vremurile astea, fără energie electrică”, susţine, supărat, Deaconu care face referire la Hotărârea de Guvern care impune autorităţilor locale să aducă utilităţile aproape de gospodării. Comuna Turcineşti se află la 3 km de municipiul Târgu Jiu.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here