Candidatura lui Gheorghescu la Motru, validată în Colegiul Director al PDL

369

gheorghescuÎntrunit la finalul săptămânii trecute, Colegiul Director Judeţean al PDL Gorj a luat în discuţie şi validarea unor noi candidaturi la primăriile din judeţul Gorj. Au mai fost validaţi astfel, în timpul şedinţei, încă şase candidaţi ai PDL la alegerile locale.

Cap de listă la validare a fost Florentin Gheorghescu, directorul Carierei Roşiuţa, care va intra în lupta pentru Primăria Motru, fiind, deocamdată, principalul contracandidat serios al lui Dorin Hanu pentru scaunul de edil al urbei.

Florentin Gheorghescu este foarte iubit de subalternii săi de la Cariera Roşiuţa, salariaţii promiţându-i sprijinul la alegerile locale, deşi sunt pe de o parte întristaţi că vor rămâne fără şeful lor, care ar putea să se mute, din vară, la Primăria Motru. De altfel, pentru aceiaşi oameni, dar şi pentru alţii care i-au fost alături, Gheorghescu a anunţat vineri că, în situaţia în care colegii săi de partid nu stabilesc în scurt timp dacă mizează pe candidatura sa la fotoliul de primar, el ia în calcul şi o candidatură independentă pentru funcţia de primar al municipiului. Gheorghescu susţinea vineri că el şi-a anunţat deja candidatura în localitate, iar acum nu îi poate dezamăgi pe cei care i-au promis susţinere şi voturi. ,,În situaţia în care se amână luarea unei decizii privind candidatura mea, din partea PDL, pentru Primăria Motru intenţionez să candidez independent la primăria municipiului. Vreau să candidez independent, în atare condiţii, deoarece mi-am anunţat intenţia de a candida la primărie, deja cu luni în urmă, am primit foarte multe mesaje de susţinere şi nu îi pot dezamăgi pe cei care mă vor în poziţia de primar al oraşului. Ţin să menţionez că mi-am dorit şi îmi doresc să devin primarul municipiului Motru, asta şi pentru că eu consider că pot face lucruri însemnate pentru cetăţenii oraşului. Sunt locuitor al municipiului Motru din 1968, trăiesc în acest oraş împreună cu familia mea şi cu majoritatea prietenilor mei, de o lungă perioadă de timp. Vreau astfel să demonstrez că pot să schimb ceva în oraşul Motru, evident şi cu ajutorul cetăţenilor. Din aceste motive voi încerca să candidez chiar şi independent pentru Primăria Motru”, a declarat, vineri, ferm, Florentin Gheorghescu.

Validat de Stănişoară pe 24 martie

A doua zi însă, în Colegiul Director al PDL Gorj, candidatura lui Gheorghescu a fost validată, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu. Gheorghescu a fost şi el mulţumit în momentul în care a fost anunţat de colegii săi că va candida din partea PDL pentru Primăria Motru, şi conştient că îl aşteaptă o campanie dificilă a menţionat însă că nu îi va dezamăgi pe cei care l-au sprijinit şi îl vor susţine în continuare. În ce priveşte validarea candidaturii sale de către senatorul Mihai Stănişoară, vicepreşedinte al PDL, acest lucru se va întâmpla sâmbătă 24 martie, la Motru.

Negocieri aprinse pentru candidatura PDL la Motru

În ultimele zile pedeliştii din Motru au tot căutat cea mai bună variantă pentru a-l contracandida pe Dorin Hanu. S-au purtat discuţii zile în şir între Constantin Severus Militaru, şeful PDL Motru, şi Ilie Petrescu, şeful PC Gorj. La unele dintre discuţii a participat şi Ionel Manţog, coordonatorul ,,din umbră” al UNPR, dar şi Daniel Burlan, directorul general al SNLO. Militaru a evitat să discute despre aceste aspecte dar a anunţat deja de joi seara că Florentin Gheorghescu este candidatul pe care îl susţine pentru Primăria Motru, şeful organizaţiei municipale a PDL fiind, din start, alături de candidatul validat la finalul săptămânii trecute. De altfel, Florentin Gheorghescu a fost anunţat pentru candidatură deja de luni bune, deşi acesta nu a fost validat la întâlnirea de la Motru cu Stănişoară, toată lumea crezând atunci însă că municipiul ar fi cap de afiş în prima rundă de validări. Validarea lui Gheorghescu s-a amânat ca urmare a negocierilor, dar acum Florentin are ,,verde” la candidatură de la colegii săi de la organizaţia judeţeană.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here