Ca la noi, la nimeni – Scăpăm de Pensiile Speciale și de Coronavirus?

451
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Arta de a guverna în România este sinonimă cu arta de a amăgi poporul, de a-l cloroformiza cu utopii demagogice.” – Mihai Eminescu

Între multele bazaconii aflate pe buzele politicienilor de doi lei în aceste zile, evident, nu lipsește intenția de a tăia pensiile speciale!
Pe vremea când țărișoara noastră era condusă de Guvernul PSD – Dăncilă s-a inițiat o Lege a pensiilor, aflată și acum în vigoare, dar încă neaplicată de atotștiutorii de la PNL, prin care pensiile speciale urmau să fie impozitate. Iar pensiile creșteau, la fel creșteau și salariile. Ce bine era când nepricepuții de la Puterea de acum ziceau că era rău!
Nu mai reluăm bazaconiile politicienilor de la PNL, USR, PMP și alții ca ei căci, oricum, nu-și mai au rostul. Iar PSD este perfect conștient că proiectul de Lege privind desființarea pensiilor speciale nu are nicio șansă de izbândă. Dar PSD îl va vota, probabil, ca să se facă de râs PNL și USR!
Chestiunea este simplă și o lămurește fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, care aruncă bomba în privința deciziei CCR. „Problema cu legea aceasta e că se fac multe greșeli. Nu poți să vii să spui că pentru unii le lași, iar pentru alții le tai. Avem Constituția care vorbește despre egalitatea în fața legii.(…) Trebuie tratate egal. De ce unii merită și alții nu, pe ce se bazează nu știu”, a precizat fostul magistrat Augustin Zegrean.
Acesta a vorbit despre faptul că legea prin care sunt tăiate pensiile speciale ar putea să cadă la Curtea Constituțională.
Fostul magistrat a afirmat că legea ar putea să cadă la CCR din „diverse motive” și a explicat.
„Se face o propunere în disprețul deciziei CCR. Sunt decizii care spun că nu poți să aduci în lege o prevedere legală care a fost declarată neconstituțională. Nu știu de ce au făcut așa, nu înțeleg. În toate situațiile în care un text a fost declarat neconstituțional, dacă s-a încercat introducerea lui într-o altă lege, Curtea a respins”, a conchis Augustin Zegrean. Și culmea este că PSD știe acest lucru, iar PNL și USR ori dau dovadă de prostie sau merg pe faptul că mai există cineva în România care nu respectă deciziile Curții Constituționale a României.
Varujan Vosganian a declarat, marți, la dezbaterile privind eliminarea pensiilor speciale că nu o să voteze până când Dacian Cioloș și Rareș Bogdan nu vor cere la Bruxelles să se aplice aceeași măsură.
„Aș vrea să știu, înainte de a vota, care este salariul mediu și pensia medie pe aceste diverse categorii. Cât e punctul mediu de pensie, ca să știu exact ce decalaje reparăm. Deci care e punctul de pensie pentru magistrați, militari și așa mai departe. În al doilea rând, aș dori să știu care este reglementarea în alte țări!
(…) Nu mi se pare normal să venim cu o lege care anulează toate pensiile speciale, fără să venim, în același timp, cu o lege care reglementează statutul profesional.
(…) Dacă ceva, vă rog eu, nu mai folosiți adjective și substantive ofensatoare. Eu nu votez, personal, această lege până când domnii Rareș Bogdan și Dacian Cioloș, care au răcnit ca din gură de șarpe să tăiem pensiile speciale, nu vor cere, în numele PNL și USR, la Bruxelles să taie indemnizațiile de vechime ale parlamentarilor europeni!(…) Cu alte cuvinte, în România, ești privilegiat dacă îți faci treaba la Bruxelles.
Personal, până când domnii Dacian Cioloș și Rareș Bogdan nu cer public grupurilor parlamentare în care sunt să elimine pensiile speciale pentru ei la Bruxelles, eu nu vreau să joc într-o comedie de acest fel în România, că tot vorbim de ipocrizie”, a mai spus Varujan Vosganian.
ION PREDOȘANU

P.S. Avea dreptate prof.univ.dr. Adrian Streinu Cercel că nu poate fi combătut Coronavirusul chinezesc prin blocarea unor comunități de zeci de milioane de oameni. Iată că Coronavirusul a scăpat și la Beijing, dar s-a răspândit și în lume. Să ne ferească Dumnezeu! (Ion Predoșanu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here