Ca la noi, la nimeni – “Prostănacul” ţopăie în jurul PNL!

234

Vrabia mălai visează, se zice. Aşa şi cu noul şi Marele PNL, în fapt fostul partid al Brătienilor revopsit în partid “popular european” şi bine împănat cu toţi aceia care au guvernat cu PDL-ul lui Băsescu, Boc, Udrea, Berceanu, Videanu şi alţii. Tot penali. Care-au dat cu subsemnatul pe la DNA sau urmează şi aşteptă la rând.
Din 28 februarie, nu din 29 că 2015 nu-i an bisect în care Klaus Iohannis speră degeaba să aducă la Palatul Victoria “guvernul meu”. Chiar dacă actuala Constituţie nu-i dă dreptul să se amestece în treburile partidelor, ca şi în facerea şi desfacerea alianţelor de guvernare, Klaus Iohannis, un fel de Băsescu al II-lea, ceva mai tăcut, dar tot adept al cuplului de mare forţă CO-KO, adică Coldea-Kovesi, n-a uitat să pomenească şi într-un interviu la un ziar din Polonia că vreau “guvernul meu”. Nu-i cuşeră afirmaţia, dar mai e până se va pronunţa Curtea Constituţională a României pe teme de felul acesta.
În lumea politică ar trebui deschise ferestrele să iasă mirosul de corupţi şi şpăgari. Cam din toate partidele, dar cu predilecţie din PDL-ul lui Traian Băsescu, încăput acum pe mâinile lui Vasile Blaga. Şi băgat până-n gât în fostul partid liberal al Brătienilor, alterându-l prin melanjul dintre ex-liberali şi foştii portocalii.
În jurul PNL ţopăie unul Mircea Geoană de mama focului, ca şi cum nu l-a pierdut pe “eminenţa cenuşţie” Marian Vanghelie.
Senatorul cu acelaşi nume cu preşedintele PSRO nu-l iartă pe Victor Ponta că i-a luat locul în fruntea PSD. Şi eu m-am întrebat ce-o fi ăla PSRO? Am căutat pe “goagălul” lui Vanghelie şi am aflat că s-ar numi Partidul Social Românesc. Destul de neinspirată chestia asta cu “românesc”, ce ne aduce aminte că şi fondatorii Partidului Comunist din România, la 8 mai 1921, ştiau mai multă limbă română. Există exemple de la care-ar fi putut să se inspire: Forumul Democrat al Germanilor din România şi chiar UDMR. Dar, vorba ceia, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.
Ştia Ion Iliescu ce ştia când l-a alintat pe Mircea Geoană cu “Prostănacul” pe acela care-a ţopăit de fericire şi la faza cu “Mihaela, dragostea mea” şi s-a crezut preşedintele României pentru o noapte. Şi, precum poetul, “O noapte, o noapte de fericire îţi mai cer”, ditamai Senatorul Mircea Geoană se gudură pe lângă duduia Alina Gorghiu, fătucă cu mare trecere la Klaus Iohannis şi la Vasile Blaga, coopreşedinţii Noului PNL cărora le-a trimis o scrisoare de dragoste.
Bag mâna-n foc că Mircea Geoană visează un os de ros în “Guvernul meu”, aflând că Predoiu Cătălin este în dizgraţia lui Iohannis şi n-ar fi exclus să aibă ceva de spus pe la DNA despre ANRP. Mă rog, scrisorica nepierdută începea direct: “Timpul nu mai are răbdare cu noi”. Prima parte seamănă, aceea cu titlul volumului comemorativ şi omagial “Timpul n-a mai avut răbdare” editat de scriitori la pierderea marelui prozator Marin Preda.
Dar, să revin. Nici măcar intriganta de Alina Gorghiu şi nici Vasile Blaga nu i-au dat vreun răspuns alintatului “Prostănac”. Abia purtătorul de cuvânt i-a transmis ceva. E ca şi cum i-a dat replică uşierul.
Duduiţa Alina Gorghiu şi-a mai băgat coada, intrigantă ca  mai toate femeile, încercând să–i dezbine pe social-democraţi cu UNPR. Sigur, în PNL e mare zâzanie şi nimeni nu se înţelege cu nimeni. Fiind ştiut că, de-o pildă, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban nu-l înghite pe Gabriel Oprea.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here