Ca la noi, la nimeni – PNL pune Țara pe butuci!

525
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cel mai mare păcat al omenirii e frica, spaima de a privi în față și-a recunoaște adevărul. El e crud, acest adevăr, dar numai el folosește.”
Mihai Eminescu

Luni, pretinsul PNL(în fapt, membru al Partidului Popular European, ca și Jupân Iohannis!) a atacat la Curtea Constituțională cele două legi importante pentru ratele românilor, legi inițiate de parlamentarii social-democrați, ai Pro România, ALDE și UDMR, prin care se permitea clienților băncilor să-și amâne achitarea ratelor bancare, dar și beneficierea de unele facilități pentru contribuabilii operatori economici de pe teritoriul național.
Anunțul a fost făcut de deputatul PNL Florin Roman(nici nu are importanță că nu-i român, fiind de-al lui Traian Băsescu, născut Braunovici, cel care i-a furat PD-ul lui Petre Roman-Newlender!). Nu-i o noutate că Florin Roman este unul ce face spume la gură când vorbește de PSD și de democrație, fiind spurcat la gură de felul lui! Așa că nu-i de mirare că ineptul deputat Florin Roman a catalogat inițiatorii legii ca fiind o „strânsură”, iar legea un demers care întoarce România în epoca lui Nicolae Ceaușescu.
Partidul Social Democrat nici nu l-a băgat în seamă pe ipochimen. Victor Ponta, liderul Pro România, îi numește, pe bună dreptate, pe pretinșii liberali „vânzătorii României!”
„În forma propusă, cele două proiecte nu sunt doar neserioase, ci și amatoristice și populiste. Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta și ale aliaților de strânsură, întorc România în vremurile epocii de aur a tovarășului Nicolae Ceaușescu, cu efecte dezastruoase pentru economia națională și cetățenii români. Populismul și iresponsabilitatea acestor politicieni declanșează o nouă criză, cea economică, care va genera aruncarea economiei în prăpastie și va genera pierderea a sute de mii de locuri de muncă”, mai scrie pe pagina sa de Facebook neromânul Roman Florin. Neisprăvit care uită că, în aceste zile, datorită incapabilului Guvern LuCOVID, sunt în șomaj prin desfacerea contractului de muncă peste 300.000 de foști angajați, iar 1.000.000 se află cu contractele de muncă suspendate. Adică, în șomaj tehnic, cu numai 2.200 de lei lunar.
Cum să nu-i dea replica cuvenită liderul Pro România, Victor Ponta, care a scris tot pe Facebook următoarele:
„Parlamentul a votat, vineri, Legile privind amânarea ratelor la bănci și sprijinul pentru firmele românești și pentru persoanele fizice(…) Dar legile nu intră în vigoare pentru că vânzătorii României de la PNL au contestat la CCR legile și totul se suspendă. Poate acum v-ați lămurit toți de ce PNL a vrut la guvernare singur, de ce au cumpărat voturi, au mințit, au furat să stea lipiți de scaunele de la Guvern. Pentru că ei aveau o misiune – să protejeze anumite bănci și firme internaționale, împotriva românilor și a firmelor românești. Din acest motiv, Guvernul PNL tot amână momentele de aplicare, tot adaugă la proiecte, tot amână normele de aplicare, tot adaugă la proceduri și alte acte birocratice. Ca să tragă de timp și să nu facă nimic, de fapt”, mai arată fostul premier. Ponta precizează că „o să ne trezim cu o țară cu economia distrusă, cu oamenii striviți de datorii la bănci și companii de utilități, cu firmele românești băgate în faliment, cu agricultura și industria alimentară în genunchi.”
La urma urmei, pe mine nici nu mă interesează că oamenii cu port ilegal de creier: Orban, Cîțu și Violeta Alexandru – ajutați de Klaus Werner Iohannis, cel cu austeritatea – vor face din actualul PNL un al doilea PNȚCD!
Grav e că austeritatea va omorî de foame mai mulți cetățeni ai României decât blestematul de coronavirus. Nemernicii din Guvernul PNL-LuCOVID vor pune țara pe butuci, așa cum le cer stăpânii lor care le-au finanțat campania electorală și pe cea prezidențială. Apoi, PNL își va da duhul!
ION PREDOȘANU

P.S. Nu știu dacă Parlamentul va reuși să ne scape de a doua lună cu stare de urgență. Numai că, după sfârșitul stării de urgență, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune o Moțiune de cenzută împotriva incompetentului Guvern Orban. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here