Ca la noi, la nimeni – Pleacă ALDE de la măcelărie, după Sfânta Mărie?

362
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Întotdeauna să te ferești de săracul care s-a ajuns și de prostul pe care-l scoți în lume.” – Aforism actual

Un partiduleț de 4% la alegerile europarlamentare, fie ele și trucate, dar aflat la guvernare se crede așa de mare și de tare încât dă PSDS-ului un ultimatum! Să nu-ți vină să crezi. ALDE a intrat în Parlament în anul 2016 pentru că era în alianță cu PSD și nu pentru niște merite ascunse!
Conform procentelor obținute la alegerile din 2016, patru posturi de miniștrii și un vicepremier au fost mult prea mult față de cât meritau sărăcuții de ei. Oricum, rostul lor pe scena politică românească este meritoriu și necesar. Dar de aici și până la a ajunge să dea un ultimatum PSD este o cale lungă.
Nu aș crede că este doar orgoliul liderului ALDE, versatul om politic Călin Popescu Tăriceanu, care se crede ca fiind din localitatea Tăricei. Eu am alte informații și după cum a vorbit de corect și de țanțoș în limba maghiară la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca sunt înclinat să cred că mama lui n-a fost grecoaică. Ci unguroaică sadea, rezidentă la Atena.
Popescu îl cheamă după prima lui soție dintre cele cinci! Iar Tăriceanu cică ar veni de la românizarea maghiarescului nume Torcsony. Tot ce se poate, în condițiile în care doar tatăl lui vitreg i-a dat o formă de cultură și la băgat până-n gât în masonerie. Din care n-a ieșit.
ALDE anunță ieșirea de la guvernare, repet, afirmând că nu este de acord cu rectificarea bugetară. Aceasta, în opinia lui Torcsony – acela care-a vândut zonele cu țiței și gaze naturale românești din Marea Neagră, pe când deținea funcția de prim ministru al României – acordă bani primarilor dar nu câți au dorit. Și aici face jocul Opoziției, care mă îndoiesc că nu-și bate joc de el – cum a făcut-o și Klaus Werner Iohannis după alegerile din 2016 – dându-i pe la nas cu funcția de premier!
Pohta ce-a pohtit și pohtește Tăriceanu/Torcsony ar fi aceea ca el să candideze la președinție însă nu doar din partea ALDE, ci susținut de PSD și de Pro România. Ultimul fiind un partid de trădători cu ștampila SRI sau SIE pe ei.
În realitate, și-a băgat Necuratul coada. Adică, Victor Ponta – un fel de Cappo di tutti Capi în Pro România – a cerut ieșirea ALDE de la guvernare. În vremea aceasta, PSD și-a desemnat candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana președintelui social-democraților și premierului în funcție – Viorica Dăncilă.
Dar să cităm din Crin Antonescu: „USL nu s-a rupt din cauza unei candidaturi la prezidențiale care era adjudecată, ci din cauza opțiunii lui Ponta de alianță reală, chiar dacă ocultă, cu Statul Paralel, în detrimentul alianței oficiale pe care o avea cu PNL, cu mine și cu propriul partid.”
Dealtfel, ex-președintele din cei 10 ani răi – Traian Braunovici Băsescu – l-a acuzat pe Victor Viorel Ponta de apartenență la SIE: Reacția lui Ponta n-a existat. Căci doar Traian Braunovici Băsescu este general SIE din 1992. Adică șeful lui Victor Viorel Ponta!
ION PREDOȘANU

P.S. Cică ultimatumul dat de ALDE ar expira în 20 august, adică după Sfânta Mărie! Punem pariu că nu pleacă câinele de la măcelărie? Și apoi Torcsony ar pierde posturile din Guvernul Dăncilă și demnitatea de Președinte al Senatului. Care Senat e dominat de senatorii PSD care l-au scăpat pe Tăriceanu de furia DNA! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here