Ca la noi, la nimeni – O fi președintele antiromân, dar Iohannis e și antisemit?!

27

În cei aproape patru ani de când este președintele României, locatarul din Palatul Cotrocenilor n-a făcut absolut nimic notabil în favoarea românilor. Ba chiar dimpotrivă, a semănat numai discordie și ură cinice.
A blocat activitatea Parlamentului României, pe care l-a mai și blamat. Apoi, ca importanță, a mai pus frână și oricărei inițiative a Guvernului Dăncilă, nu doar din răutate, ci mai ales pentru că el este susținut de PSD și ALDE.
Față de social-democrați are o ură viscerală, contribuind din plin la căderea Guvernului Ponta. Pe care s-a răzbunat și neelucidatul incendiu de la Colectiv, după unele surse pus intenționat de cineva pentru că „trebuiau să moară oameni!”(Iohannis dixit!). Dacă Victor Ponta și-a dat demisia din fruntea Guvernului și din aceea de președinte al PSD, următorul inamic al trecătorului locatar de la Palatul Cotroceni și navetist pe ruta București-Sibiu și retur, pe banii statului, cu coloana prezidențială, a devenit Liviu Dragnea. Pe care Comandantul Suprem al instituțiilor de forță și al Statului Subteran(SS!) se tot chinuie să-l aresteze. DNA-ul și SRI cu valiza dată celor de la Riese Projects se arată a fi neputincioase și slabe după pierderea semnatarilor protocoalelor secrete Generalul SRI Florian Coldea și presupusa agentă CIA Laura Codruța Kovesi.
Cetățeanul ales în decembrie 2014 de către SRI-aripa Florian Coldea și, probabil BDS-ul Germaniei – un serviciu prezent și la mitingul de protest „spontan” post-Colectiv – ne-a servit niște gogoși. Ba cu „altfel de politică”, ba cu ”România lucrului bine făcut”, apoi cu făcătura de carte semnată de fostul prof. de fizică – „Pas cu pas” -, dar scrisă de cei din redacția revistei „Observator cultural”, tradusă și în China pe bani mulți, dar fără pasajele anticomuniste.
În trecuta marțe neagră, aberația de președinte al României a mai comis niște aberații prin nerespectarea Constituției. Primise de la prim-ministrul Viorica Dăncilă niște propuneri de remanieri la pachet. Le-a respins pe două dintre ele: pe vicepremierul și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu – un pucist anti-Dragnea – și pe Lucian Șova, lamentabilul ministru al Transporturilor. Indivizi cu care anterior se întâlniseră niște interpuși ai Preș. Klaus Werner Iohannis.
Evident, nerevocarea celor doi a condus la refuzarea propunerilor de numire a Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Pe Lia Olguța Vasilescu, cea care a performat la Primăria municipiului Craiova și la greul Minister al Muncii și Protecției Sociale n-o dorea la Transporturi din două motive. Primul – ca să un performeze și la Transporturi. El fiind un antiromân dovedit, care era mulțumit de Guvernul ZERO, cum i se mai spunea „guvernului meu”, condus de omul SRI Dacian Julien Cioloș, fost Comisar european pentru Agricultură, deși nu are nici măcar Bacalaureatul. La fel ca și germanul Martin Schultz, fost înalt demnitar la Bruxelles și actual președinte al social-democraților din Germania. În plus, ca ministru al Transporturilor ar fi făcut parte din CSAT și l-ar fi criticat pe Fuhrer.
În ceea ce-l privește pe Ilan Laufer, acuzațiile sale, că Klaus Werner Iohannis este antisemit, sunt ale unui om matur care a avut 52 de membri ai familiei morți în holocaust. Nu-mi dau seama dacă are dreptate Ilan Laufer, îi înțeleg supărarea, deși Logic are toate motivele să creadă ceea ce a declarat. Nu întâmplător, Preș. Klaus Werner Iohannis a comis mai multe erori. Ba a vorbit de afacerile lui Liviu Dragnea cu evrei, ba a fost președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, care s-a declarat continuatorul Grupului Etnic German, organizație de tip fascist ale cărei bunuri au fost confíscate prin Decret Regal, în urma unui Tratat de pace la Paris și a unui armistițiu. Dar Forumul(Herr Iohannis) le-a revendicat și Primarul Sibiului le-a dat. Și apoi, tot Iohannis l-a pus pe Orban Ludovic să semneze plângerea penală pentru înaltă trădare, atunci când premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Tel Aviv cu Benjamin Netanyahu și cu președintele statului Israel. Bașca faptul că refuză acceptarea unui Ambasador al României la Tel Aviv.
N-aș băga mâna-n foc că Herr Klaus Werner Iohannis ar fi antisemit. Dar bag mâna-n foc că este antiromân dovedit și un om cu mari limite. Pricepe greu, nu știe bine limba română și face gafe. El nu are dreptul să-l acuze de nimic pe Ilan Laufer, cum ar fi lipsa de cultură și de diplomație. Uite cine vorbește! Un repetent la aceste capitole.
Ion PREDOȘANU

P.S. Ca să nu meargă Madam Carmen Iohannis la Parchetul general, Herr Klaus Werner Iohannis o ia cu el în vizita de la Paris, din 27-28 noiembrie. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here