Ca la noi, la nimeni – Misiunea lui Firea: să nu se piardă cu firea!

274

Motto: „Dezbină și stăpânește.” – Proverb latin

O individă care se pretinde a fi neconflictuală și se bate cu cărămida-n piept că după Preș. Klaus Werner Iohannis este alesul cu cele mai multe voturi, ca Primar general al Bucureștilor. Uită că s-a certat cu Liviu Dragnea, pe când acesta era președintele PSD, de parcă ar fi fost anume pusă de inamicul politic al lui Liviu Dragnea – numitul Klaus Werner Iohannis!
Sau de cineva din sistemul Statului Subteran(SS!) împotriva căruia luptau Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Pe atunci îl angrenase-n luptă și pe Nașul Gigi Becali, care deși se crede dus la biserică l-a spurcat pe Liviu Dragnea în fel și chip. Firea Gabriela, căci despre ea este vorba, se bătea cu cărămida-n piept că nu va candida la alegerile prezidențiale, dar, vezi doamne, ea se bate pentru anume prințipiuri! Și că ea se va lupta să le fie mai bine alegătorilor săi din București. Și deci vrea să facă treabă în Capitală și să mai candideze și în anul 2020!
A trecut ceva vreme și prințipiurile s-au făcut praf. Nici n-a fost greu, mai ales atunci când nu le ai. Are și o aripă din PSD care-i cântă-n strune, în frunte cu Paul Stănescu, șeful filialei PSD Olt. A mai susținut-o și Dumitru Buzatu, președintele organizației PSD Vaslui. Doar până luni, când a declarat. „Mă irită. De unde ai atitudinea asta?”
Păi de unde dacă nu de la sistemul care-a creat-o! Și uite-așa, Madam Pandele, cum îi mai spune lui Firea după al doilea soț – Primarul orașului Voluntari, fost vaporean, adică la fel ca Băsescu, comandant de vas. Pe Băsescu, Florin Pandele îl făcea securist. Dar el ce-o fi? Mai ales că nu-i ajunge candidatura lui la alegerile prezidențiale, cică independent, ci se bate cu nevastă-sa, Gabriele Firea. Care să fie prezidențiabil!
Și-a ieșit Madam Firea-Vrânceanu-Pandele mai pe la toate televiziunile să ne zică de faptul că vrea și ea la Cotroceni. Oare chiar vrea?
Eu, unul, am serioase dubii. Ea dorește ca electoratul de stânga să fie din ce în ce mai divizat și să câștige cine vrea sistemul. Recte Preș. Actual Klaus Werner Iohannis!
Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, duminică, primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că discuțiile despre candidatura la alegerile prezidențiale trebuie avute în forurile statutare ale PSD, adăugând că atunci când cineva iese în spațiul public și își atacă președintele partidului, o face pentru imagine. O imagine din ce în ce mai proastă, aș adăuga eu. Una de țață de Ferentari, dacă n-am ști că-i moldoveancă din Panciu.
„Nu am să fac ceea ce dezaprob la doamna Firea, consider că ceea ce avem de discutat trebuie să se facă în forurile statutare ale partidului, pentru că, dacă vrei cu adevărat ca acest partid să obțină rezultate bune, trebuie să ai discuții cu colegii tăi în interiorul Biroului Permanent Național, în interiorul Comitetului Executiv Național ale PSD”, a declarat Dăncilă, într-o conferință de presă susținută la Ploiești.
Totodată, aceasta a spus că va avea discuții cu liderii altor partide și cu sindicatele pentru a crea un bloc de susținere pentru prezidențiale.
Discuțiile de luni cu liderii ALDE și Pro România au eșuat. Pro România joacă tot pe cartea Cotroceniului și vrea nevoie mare neapărat la guvernare!
ION PREDOȘANU

P.S.: Eugen Teodorovici și Mihai Fifor și-au retras candidaturile de la prezidențiale. Au mai rămas totuși destui: Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Gabriela Firea. Ultima nu exclude nici o candidatură independentă. Ceea ce ar conduce-o la pierderea prin inconștiență a postului de primar general al Bucureștilor. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here