Ca la noi, la nimeni – Iohannis sare calul democraţiei

232

Cu toate că are un Tron Regal rătăcit prin Palatul Cotroceni, care-a fost reşedinţă a multor regi adevăraţi ai României, din dinastia Hohenzollern, fostul primar de Sibiu – Klaus Werner Iohannis, deşi greşit se afirmă că ar fi etnic german (în realitate originile sale fiind săseşti, săseasca fiind un dialect al limbii germane, pe care-a învăţat-o prima şi întâia oară la şcoală!) nu poate fi bănuit de atitudini regale. Cel mult dictatoriale!
Surprinzătorul preşedinte al României – Klaus Werner Virgulă Iohannis – ne-a păcălit pe cei mai mulţi, pe votanţii săi adică, între care nu mă număr, cu „emoţii”, de la propaganda fascistă cu „emotzionen”, glumind despre „România lucrului bine făcut” şi de „un altfel de politică”. Cei mai mulţi l-au luat drept neamţ, adică de om serios. Cu toate că în realitate saşii şi şvabii au fost expulzaţi din actuala Germanie, molipsindu-se de bolile incurabile ale miticilor dâmboviţeni.
Aşa se explică şi tendinţa lui de îmbogăţire, la un moment dat având 7 (şapte!!!) case, cu toate că nu are nici măcar un copil, la fel ca Ion Ilici Iliescu. Şi fiind ei săraci lipiţi pământului nici n-au înfiat! Ne-a îndrugat verzi şi uscate de felul cum a obţinut casele – cică, vezi Doamne, din meditaţii ca profesor de fizică! -, la fel ca-n bancurile cu adormit proştii. O căsoaie şi-a pierdut-o prin 2005, a doua şi cea mai aducătoare de bani de la chiriaşa Raifeissen Bank, pentru care s-a bătut ca un leu şi zece bani, abia în 2017.
Fix după 17 ani de purtat prin tribunale cele 13 familii pe care le lăsase pe drumuri. O vorbă din popor zice „Să te fereşti de omul roşu!” Românii nu s-au ferit şi s-au păcălit singuri. Şi având El obrazul gros, despre decizia în cazul Casei de la Sibiu, de pe strada Nicolae Bălcescu, ne zice fără pic de jenă: „Îi asigur pe toţi că nu am nici un fel de problemă morală!” Nici nu m-aş fi aşteptat la altceva. Este leit primarul Bucureştilor, Traian Băsescu, cel care şi-a dat şi el un ditamai căsoi taman în buricul Capitalei.
Conform spuselor bizare ale lui Ion Ţiriac – cel mai bogat român în topul Forbes -, cum că între un hoţ şi un prost ar alege totdeauna hoţul, după care cică ar rămâne ceva, ne dăm seama că trăim între hoţi şi proşti. Dar ce te faci când şi prostul se apucă de furat.
Cu acte false şi profitând că este primar?! Cazurile maladive Traian Băsescu şi Klaus Werner Virgulă Iohannis nu sunt doar excepţii care confirmă regula!
Mai zilele trecute, Dictatorul urmaş al DictaChiorului, care-a moştenit-o pe Laura Codruţa Kovesi a fost întrebat dacă o va demite în caz că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îi va înainta propunerea de demitere a Şefei DNA! Cu acelaşi toval săsesc, de la reclama cu „Salam săsesc!”, Herr Klaus Werner Virgulă Iohannis s-a antepronunţat: „Şi ce, credeţi că va înainta cineva vreo propunere de demitere?”
Păi dacă demiterea stă în pixul Celui mai înavuţit fost primar nici nu va avea rost să ne facem iluzii!!!
Ion PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here