Ca la noi, la nimeni – Încăpățânatul Cîțu răpune negocierile Ciucă cu PSD și USR?!

388
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Încăpățânarea este semnul obișnuit al prostiei și ignoranței.” – Michel de Montaigne

Afirmam încă de marți că Florin Cîțu îi pune piedici pe șest primului ministru desemnat de Preț. Klaus Werner Iohannis să formeze un Guvern și o majoritate parlamentară. Ei bine, miercuri, prim-ministrul interimar și vinovatul principal pentru catastrofa în care se află astăzi România, „genialul” Florin Cîțu, și-a dat arama încăpățânării pe față!
CÎȚU TRAGE DE USR. El bate câmpii cu (diz)grație și ar trage nădejde ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să eșueze în tentativa sa. Bâlbâitul de Florin Cîțu susține că USR trebuie adusă la guvernare și că el este gata să participe la negocierile posibile între Nicolae Ciucă și USR: „Dacă este nevoie, va fi însoțit de o delegație PNL, condusă de mine, dar trebuie să vedem în ce formă refacem coaliția. Dar e nevoie de această discuție față în față, bărbătește, curajos, onest, să ne spunem ce avem de spus și apoi să vedem cum refacem coaliția”, a adăugat Florin Cîțu. O fi uitat că USR a votat în Parlament, alături de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anchetarea lui Iohannis?!
Totodată, chiar dacă și PSD și USR au declarat că ar vrea mai degrabă să participe la o guvernare decât să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR, până miercuri după amiază, președintele PNL, Florin Cîțu se opune unei colaborări cu PSD. Acesta exclude refacerea USL: „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment.”
CHINURILE FACERII GUVERNULUI MINORITAR. În vremea aceasta, prim-ministrul desemnat își continuă negocierile atât cu PSD, cât și cu USR, dar tot în ideea formării unui Guvern Ciucă minoritar, adică alcătuit în jurul PNL și UDMR. Situația devină tot mai încurcată, din moment ce fostul președinte al PNL, Orban cel Ludovic, a demisionat din grupul parlamentar din Camera Deputaților al fostului partid pretins liberal în care nu se mai regăsește. Și nu numai atâta, din moment ce gestul demisiei sale a fost urmat și de cel al Senatorului Ion Ștefan, zis „Grindă”, și a încă doi deputați ai pretinsului PNL.
Demisionarii au votat miercuri în Parlamentul României împotriva Certificatului verde care, în concepția inițiatorilor, trebuia să îngrădească dreptul la muncă al celor nevaccinați, netrecuți prin boală sau fără test PCR negativ!
Cert este că generalul în retragere Nicolae Ciucă a lămurit, miercuri, după ora 16.30, problema care marți părea iminentă. Adică previzibila depunere a mandatului, ca, ulterior, să fie desemnat tot domnia sa pentru a forma un nou Guvern minoritar.
CIUCĂ NU CEDEAZĂ! „Nu!” a fost răspunsul dat jurnaliștilor de către prim-ministrul desemnat. El mai avea aseară negocieri cu USR, iar astăzi, vineri, va continua, cu siguranță, negocierile cu PSD! În fond, dacă ar ține seamă de cele zece priorități ale Partidului Social Democrat pentru a scoate țara din criză, negocierile s-ar debloca.
Ultimele sale vorbe înaintea încheierii acestor simple note sau comentarii, cum vreți să le luați, au fost: „Îmi voi juca șansa până la capăt!”.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here