Ca la noi, la nimeni / Încă 6 (şase!) ani, cu DNA-ul lui Kovesi pe cap!

256

Vestea din titlu este şi tristă şi adevărată. Veţi vedea şi de ce. Iar istoricul Nicolae Iorga are perfectă dreptate când susţine că „Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se.” N-a fost suficient că Daniel Morar, ex-şeful DNA, îşi făcuse de cap executând toate ordinele Tătucului Băsescu.
În scurta sa perioadă de ministru interimar al Justiţiei, primul ministru Victor Ponta a nominalizat-o pe fostul Procuror General al României, Laura Codruţa Kovesi, pentru postul de Procuror general al DNA. Bineînţeles, Laura Codruţa Kovesi nu se dezminte şi-i toacă mărunt pe cei din PSD, fără să-şi fi găsit timp şi pentru sutele de dosare penale întocmite de Corpul de Control al primului ministru. Şi, după cum se vede, Radu Berceanu, Adriean Videanu ori Elena Udrea şi alţi apropiaţi mai vechi sau mai noi ai Băsescului nu au păţit şi nu păţesc nimnic. Mai mult, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie, Victor Ponta, a declarat în mai multe rânduri că dacă va ajunge preşedintele României nu are de gând s-o schimbe pe Laura Codruţa Kovesi. Gravele greşeli pe care aceasta le făcuse încă de pe vremea când îngropa dosare penale la Sibiu nici nu mai contează. E deja istorie, iar politicienii români nu învaţă nimic din istorie, fie că-i vorba de istoria trecută demult între copertele tratatelor ori de vreo istorie niţel mai recentă. Mă rog, pe la noi, toată lumea-i mulţumită şi… cu lacrimi pe obraz. Laura Codruţa Kovesi conduce DNA-ul pe noi culmi de progres, din momnent ce Statele Unite ale Americii sunt mulţimite de activitatea sa. Ce contează că ea-i plătită din banii mei şi ai dumneavoastră. Iar România, ca slugă a NATO şi Colonie a UE, cum i se mai spune noului URSS, e obligată, cu un pretins preşedinte să trimită alte sute de soldaţi în Afganistan, unde e nevoie de carne de tun proaspătă, iar pe la noi prin ţară – unde, deocamdată, e linişte, pace şi sărăcie – vor defila soldaţii americani conduşi de un general tot din SUA, într-o bază militară nou-nouţă, propusă de şeful CSAT, că Parlamentul şi Guvernul tot dorm în front. După Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu”, baza de la Deveselu (fostă, pe vremurile defuncte, bază a URSS!), va mai urma probabil o altă bază militară NATO, în fond a SUA, pe la Câmpia Turzii.
Cum spuneam, Laura Codruţa Kovesi este iubită de Traian Băsescu, de SUA, de Victor Ponta şi nu se gândeşte nicidecum la plecarea sa de la DNA. Naşa că nici n-ar avea motive, dacă ne referim la cei care-o iubesc? Totuşi, va schimba 12 cadre cu funcţii de conducere în DNA, pe care le va alege după chipul şi asemănarea sa. Apoi, cu girul Consiliului Suprem al Magistraturii le va bate-n cuie pe 3 ani, cu drept de a-şi prelungi contractele pe alţi trei. Practic, pleacă Traian Băsescu, dar oamenii lui din procurorii DNA ne vor mai chinui alţi 6 (şase!) ani.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here