Ca la noi, la nimeni – De Florii, Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei

425
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Cei din urmă vor fi cei dintâi și cei dintâi vor fi cei din urmă; pentru că mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși.” – Biblia – Matei 20:16 și 22,14

În Duminica Floriilor, peste tot în țară au fost slujbe impresionante, în cea mai importantă sărbătoare creștin-ortodoxă dinaintea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce se va săvârși la sfârșitul acestei săptămâni a Patimilor Mântuitorului când ne vom bucura și saluta cu Hristos a Înviat!, conform tradiției strămoșești.
GABRIELA FIREA, CEA DIN URMĂ, VA FI CEA DINTÂI? În această mare sărbătoare, numită în popor Duminica Floriilor, Gabriela Firea – prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat și președintă a Organizației de femei a PSD București, și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului București.
Evenimentul a avut loc, cum spuneam, duminică, la Biroul Electoral al Municipiului București. La eveniment au participat președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, și mai mulți miniștri și lideri ai partidului. Evident, Gabriela Firea nu a ales întâmplător Duminica Floriilor pentru a-și lansa candidatura, fiind ultima din lista celor care au anunțat că vor candida. Oare se va respecta zicala biblică după care „cei din urmă vor fi cei dintâi?”
DOUĂ PROPUNERI ALE GABRIELEI FIREA. „Să punem capăt ineficienței și ritmului de melc în ceea ce privește implementarea proiectelor”, a spus Gabriela Firea în fața sediului Biroului Electoral al Municipiului București.
„Noi propunem o administrație dinamică, eficientă bazată pe colaborarea cu guvernul, cu ministerele și cu colegii din sectoare (…). Avem nevoie de o echipă”, a transmis Firea, stăpână pe ea și sigură că ceea ce spune se va și întâmpla.
Un mesaj a transmis și președintele PSD, Marcel Ciolacu.
„Este oficial, Gabriela Firea este candidata PSD pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (…). Îmi doresc ca toți candidații noștri să câștige. Bucureștiul are nevoie de un program integrat. S-au pierdut patru ani, patru ani câștigați pe minciună și ură”, a mai declarat Marcel Ciolacu.
Inițial, PSD și PNL au propus un candidat comun, independent. Ulterior, acesta a fost retras din cursă, iar partidele au lansat propriile propuneri. Președintele PNL București, Sebastian Burduja, și-a depus sâmbătă candidatura. Firea și Burduja se vor confrunta în alegeri, printre alții, cu Nicușor Dan și Cristian Popescu-Piedone.
SEISME DUPĂ ANUNȚAREA CANDIDATURILOR LUI SEBASTIAN BURDUJA ȘI A GABRIELEI FIREA! Este interesant de observat că imediat după anunțarea candidaturilor lui Sebastian Burduja (PNL) și a Gabrielei Firea (PSD), atât Nicușor Dan, cel care la alegerile de acum patru ani fusese susținut de PNL și USR, cât și după anunțul cu candidatura Gabrielei Firea (PSD), atât Nicușor Dan, cât și Cristian Popescu-Piedone au scăzut dramatic în sondaje. Și, probabil, vor continua să scadă în preferințele alegătorilor din București.
Încheiem aceste simple note cu două afirmații ale președintelui Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu: „Vă urez tuturor o duminică binecuvântată (…) Gabi, îți promit că vom fi alături de tine necondiționat!”
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here