Ca la noi, la nimeni – Iarnă timpurie și grea, iarnă și în politică!

465
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Una din pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea că vei ajunge condus de inferiorii tăi.”
Platon

Duminică dimineață a nins, cam prea de timpuriu, pe Transalpina. Și lucrurile nu s-au opri aici. Apoi s-a lăsat o ceață deasă și, curios, zăpada a înghețat. Gerul lăsat peste Transalpina, de regulă, răspândește o vreme rece și greu de suportat cam în tot Gorjul de Sus, inclusiv la mine acasă, la Peștișani.
VALUL PATRU AL PANDEMIEI, FAVORIZAT DE DECLARAȚII NESĂBUITE! Situația sanitară a României este, așa cum recunoaște însuși Preș. Klaus Werner Iohannis, catastrofală. De vreo patru-cinci zile, numărul infectărilor se învârte în jurul a aproape 15.000 de cazuri și asta în condițiile în care se testează cel mai puțin din toate țările membre ale Uniunii Europene. Așa se explică, probabil, și numărul mare de cazuri grave ale internărilor la ATI, în jur de 1.500 pe zi, dintre care sunt și mulți copii. Mi-este greu să-mi explic cum de a ajuns pe acest scaun de înaltă demnitate publică marioneta de prim-ministru Florin Cîțu, demis prin Moțiune de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat, dar susținută la vot și de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și de către USR, partidulețul ultim fiind aspru criticat în Moțiunea de cenzură de către PSD, dar ca progresiști anticreștini și neomarxiști sadea, ce visează la resetarea României, au avut orgoliul să scape de prim-ministrul marionetă Florin Cîțu. De incompetența căruia se convinseseră toți cetățenii României, care simt la buzunar – datorită creșterii prețurilor și a deprecierii leului în fața monedei Euro – urmările proastei administrări a țării de către Coaliția Pierzătorilor alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020: PNL, USR-PLUS și UDMR.
IARNĂ EXTREM DE DIFICILĂ. Iarna ce a și început, deși ne aflăm încă în luna de toamnă octombrie, ne prinde prost. Cu salariile și pensiile înghețate încă de la 1 ianuarie de Coaliția Austerității, cârmuită execrabil de marioneta de prim-ministru Florin Cîțu, autorul îndatorărilor nesăbuite – și la dobânzi extrem de mari – a României, preț de trei-patru generații de acum încolo, prin crearea unui deficit al datoriei publice din PIB de peste 52%, suntem în preajma unei ierni foarte grele. Care ne va prinde – pe cei mai mulți – neputincioși în fața exploziei prețurilor la produsele alimentare și nealimentare, cu niște facturi imposibil de plătit, ce-i va pune pe cei mai mulți în neplăcuta situație de a fi executați silit.
CONSULTĂRILE FĂRĂ SPERANȚE. Cu toată întârzierea programării consultării partidelor politice parlamentare, la multă vreme după succesul istoric al Moțiunii de cenzură a Partidului Social Democrat, cum spuneam, căruia i s-au alăturat Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și USR-PLUS minus doi și-un sfert – repet cu 281 de voturi pentru căderea lui Cîțu -, astăzi, la început de săptămână a patimilor crizei guvernamentale, dublată de criza sanitară și de criza financiar-bancară, nu sunt speranțe chiar deloc pentru a se ieși din cumplita și catastrofala situație. Toată lumea fiind certată cu toată lumea, partidele politice parlamentare vor merge la Palatul Cotroceni să le vadă fundul cărarea. Nu ne permitem supoziții despre ce va vrea fiecare partid. Cert este că va fi greu de găsit trei partide de acord unul cu celelalte. În afară de PNL, doar UDMR mai vrea la guvernare, iar USR pare că vrea și nu mai este dorită. Numai Alianța pentru Unirea Românilor și PSD preferă alegerile parlamentare anticipate. Dar asta o va decide doar Preș. Klaus Werner Iohannis!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here