Ca la noi, la nimeni – GuWernerul, la Cotroceni!

272
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători nu este victimă, ci este complice.” – George Orwell

Ziua de luni, ca început de săptămână, n-a debutat sub cele mai promițătoare auspicii. Atunci când nu se află la Sibiu, Preș. Klaus Werner Iohannis își ia în serios rolul de Jupân. Așa că, cu patru ore înainte ca ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, să meargă în Parlament pentru a participa la dezbaterea pe moțiunea simplă de pusă împotriva sa, a fost chemat cu „dirigintele” Orban Ludovic la Palatul Cotroceni.
Și ca să lămurim despre ce moțiune simplă este vorba, amintim că aceasta a fost depusă de cei 41 de semnatari ai ei la Senat, fiind denumită „Guvernarea PNL – numele tău este AUSTERITATE”. Inițiată de către senatorii PSD, semnatarii îi reproșează lui Florin Cîțu „declarații hazardate și iresponsabile” și îl sfătuiesc să își dea demisia, împreună cu prim-ministrul Orban Ludovic, în ideea că „sunteți o echipă și puteți face aceasta împreună, dacă individual vă lipsește curajul!”
Duminică seara, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, afirmase că „Nu excludem depunerea unei Moțiuni de cenzură până la finele anului”. Întrebat cum se simte în poziția de președinte interimar al partidului, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu foarte confortabil, Sunt multe lucruri de făcut, e un timp foarte scurt. Am un mandat foarte clar, de a organiza un congres transparent până pe 29 februarie 2020 și tot ce înseamnă administrativ și funcționarea partidului”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3, în emisiunea „Subiectiv față-n față”!, moderată de Răzvan Dumitrescu. Revenind, Moțiunea simplă împotriva ministrului Florin Cîțu a fost dezbătută luni după amiază în Parlament. Social-democrații îi reproșează ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, declarațiile iresponsabile, care au dus la deprecierea bruscă și masivă a monedei naționale – leul -, care s-a soldat cu pierderi uriașe pentru cei cu credite, pentru plata facturilor cotate în euro, și desigur cu dobânzi mult mai mari pentru cele 10 miliarde de lei împrumutate de Guvernul Orban doar într-o singură lună de zile.
În altă ordine de idei, PSD anunță că, momentan, partidul nu are de gând să dea jos Executivul. Așteaptă ca Guvernul Orban să facă mai multe greșeli, pentru ca abia apoi să depună Moțiunea de cenzură. „O să depunem Moțiune de cenzură dacă vând CEC-ul. Dacă depun lege de asumare a răspunderii pe legea alegerii primarilor în două tururi, PSD va depune Moțiune de cenzură. Și UDMR va vota.”
La numai o lună de la instalarea Guvernului Orban constatăm că atât Ludovic Orban, cât și mulți dintre miniștrii săi deja au fost chemați la Palatul Cotroceni pentru a primi lumină sau indicații prețioase! Din imaginile transmise de către Administrația Prezidențială televiziunilor și mass-mediei se vede o altă față a Preș. Klaus Werner Iohannis. Una mult mai fermă, mai luminoasă, care iradiază sentimentul stăpânului care-și primește valetul.
Sigur că în Constituție se stipulează când președintele poate participa la ședințele Guvernului, pe care le și conduce în aceste cazuri. De data asta este o încălcare crasă a Constituției. Oricum, nu este prima oară. Deja ne-am obișnuit din mandatul precedent.
Curios, de Ziua Constituției, pe 8 decembrie, președintele Iohannis a citit un text scris de consilieri. Din care reiese că nu-i mulțumit de actuala Constituție și, probabil, vrea puteri sporite. Cum ar veni, dorește să-și sporească prerogativele! Președinția, „GuWernerul Meu”, șefia CSAT și încălecarea Justiției nu-i mai sunt suficiente!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here