Ca la noi, la nimeni – Fuga de realitate

248

Mai toate discuţiile politice din această vreme se canalizează pe tema viitoarelor alegeri prezidenţiale. Un posibil candidat se dă mai cocoş decât altul, fără ca vreunul să fie confirmat şi bătut în cuie. De la liberali, fostul primvicepreşedinte demisionar, ca şi ex-preşedintele Crin Antonescu, se dă drept candidatul dreptei.
La Klaus Johannis mă refer, evident, cel care n-are nici în clin nici în mânecă vreo legătură cu liberalismul românesc. Decorat de Angela Merkel, dar şi de Traian Băsescu cu înalte diplome şi medalii ale Germaniei, respectiv României, el are de îndeplinit o misiune. Aceea de a distruge PNL-ul, partid istoric cu 140 de ani vechime în spate. Ce mai contează faptul că pe pârtia deschisă de Marele Mincinos Crin Antonescu el negociază, nici mai mult nici mai puţin, decât fuziunea – sau mai exact cum îi spunea Preşedintele de Onoare şi de vârstă al liberalilor din România Mircea Ionescu-Quintus „comasarea” – PNL cu PDL. Visul lui Traian Băsescu de prin 2005 încoace. Şi, probabil, fără minciună nu ar exista politichie pe malurile Dâmboviţei.
Dar ce te faci când statutul PNL spune una – apartenenţa la Grupul liberalilor europeni ALDE -, iar pentru o „amărâtă” de funcţie acolo şi ea, de vicepreşedinte al Comisiei Europene ori chiar al Uniunii Europene pentru soaţa sa, Crin Antonescu a girat dispariţia PNL! Dar ce să te faci când la nivelul conducerii PNL are drept de vot şi liderul PNL Gorj, Dian Popescu. Unul obişnuit că minciunile şi chiar cu fărădelegile.
În aceste grave condiţii, liberalii ori vor dispărea pe mâna lor sau se vor trezi în al doispărezecelea ceas şi izbutesc să mai păstreze măcar o parte din liberalismul românesc real. Joi, adică mâine, un Grup de iniţiativă – în frunte cu fostul preşedinte al PNL şi ex-prim ministru Călin Popescu Tăriceanu se va reuni ca să ia o decizie realistă privind rămânerea unei formaţiuni liberale – fără a-i şti de pe acum titulatrura exactă -, încât Congresul extraordinar al PNL din 28-29 iunie să nu-i ia pe nepregătite. Altfel, Klaus Johannis va îndeplini misiunea de distrugere din interior a ceea ce a mai rămas din PNL. Forţele de centru-stânga, aflate la guvernare, sunt ocupate cu administrarea realistă şi raţională a multiplelor probleme ale ţării. Ale cetăţenilor ei, pe care-i vrea cât mai mulţumiţi de guvernarea cabinetului Ponta. Un prim ministru şi preşedinte al PSD ce se vede dator să candideze la alegerile prezidenţiale fără să-şi fi propus acest lucru. Cine n-ar fi vrut ca declaraţiile lui Crin Antonescu din anii 2007-2011 să mai fie adevărate şi astăzi. Deocamdată, omul Crin Antonescu a cam luat-o razna.
Neştiindu-se adevăratul motiv.
Vorba ceea, „trădare, trădare, dar să ştim şi noi!” Motivele  reale ale trădării lui Crin Antonescu, ce i-a făcut pe voie lui Traian Băsescu în distrugerea USL, rămân deocamdată ascunse. Minusculul Crinuţ şi-a distrus cariera politică în dispreţul alegătorilor ce au votat USL şi nu PNL! Se aude?
ION PREDOŞANU

1 COMENTARIU

  1. Nu cumva misiunea de distrugere a PNL ului o are Tariceanu la ordinul lui Ponta ? Vaiii si ce ti pare matale ( comunist fruntas ) rau de PNL , partid istoric ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here