Ca la noi, la nimeni – Debusolaţii şantajabili

312

Ani la rând, fostul preşedinte al PNL – Crin Antonescu se impusese drept cel mai vehement inamic al individului aflat în capul ţării. Vreme de aproape zece ani, deci preţ de două mandate, avusese vreme a pune la cale Regimul Băsescu.
Nu mai are rost să înşirăm mişmaşurile sale dinainte de a fi preşedinte, din timpul mandatelor ori din ultima perioadă, de vreun an şi aproape jumătate. De când e alintat drept Guvernatorul Coloniei numită România. Despre încălcările repetate ale Constituţiei, ce să mai vorbim. Cum azi spune una, iar mâine se răzgândeşte e limpede că expresii de genul „demisionez în cinci minute” sau „mă voi retrage din politică” sunt vorbe de trei parale. A ţintit postul de secretar general NATO, dar se pare că nu-i iese nici funcţia de raportor NATO pentru Europa Centrală şi de Est, care i-ar mai fi adus alţi 12 ani de imunitate.
Şi-atunci s-a gândit că nici premier nu i-ar sta rău, copiindu-l pe ex-preşedintele Ion Iliescu. Cel ce declarase că nu iese din politică decât cu picioarele înainte. A creat Fundaţia Mişcarea Populară, graţiei fiicei Ioana Băsescu – proprietara de facto şi a moşiei de la Nana, apoi Partidul Mişcarea Populară. Unde-a instalat un păpuşar care să păstreze funcţia de preşedinte de partid pentru pupila sa – Elena Udrea. Cu doar 6,3% în alegerile parlamentare, PMP-ul Elenei Udrea a anunţat un candidat la prezidenţiale. În persoana ofiţerului acoperit Cristian Diaconescu, ex-PSD, ex-UNPR şi acum la PMP. Omul Băsescului, care i-a muşamalizat fraudele nevestei sale, de milioane de euroi, la cârma EXIMBANK.
Cu Crin Antonescu se pare că a fost mai simplu. S-ar fi întâlnit pe 10 februarie 2014, după cum zice într-o scrisoare adresată lui Traian Băsescu şi lui Crin Antonescu senatorul PSD Liviu Pop. I-a promis imaculatului Crin că-l scapă de dosarul penal în care-i arestat ex-preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu. Dacă iese din USL şi renunţă la candidatura pentru prezidenţialele din 2014. De răspuns a făcut-o, negând, doar Crin Antonescu. Cetăţeanul Traian Băsescu tace. La fel ca şi în cazul mitei date de Bercea Mondialul fratelui său Mircea Băsescu. Spre a scăpa de închisoare.
Necazul cel mare cu candidaţii la prezidenţiale continuă. Nici Klaus Werner Johannis nu-i basma curată, ca proprietar de 6 (şase!) case şi şeful unei reţele mafiote a imobiliarelor din Sibiu. În PNL e fierbere mare şi, după spusa ex-ului Crin Antonescu, că vor mai fi dări afară dintre liberalii care nu se vreau populari.
Preţul trecerii PNL la PPE fiind unul dintre cele 14 posturi de vicepreşedinţi ai PPE pe care Traian Băsescu l-a promis doamnei europarlamentar Văleanu, soaţa fostului imaculat Crin. Şi de unde liberalii au 140 de ani vechime, luptând pentru liberalism şi pentru ţară „Prin noi înşine”, acum luptă în gaşca Băsescului. Cel (anti)popular. Pe care l-ar vrea prim ministru al României!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here