Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

1304

Asociaţia ,,Ţine de Noi”, împreună cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference, a lansat un concurs pentru obţinerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care îşi doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învăţământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

Programul de burse este oferit de Headmasters’ and Headmistress’ Conference, o asociație de școli independente din Marea Britanie. Prin participarea la program, elevii se familiarizează atât cu limba engleză, cât și cu sistemul boarding school, prin care tinerii locuiesc și studiază împreună. În anii trecuţi peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi de prestigiu, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics. Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 şi 42.000 lire sterline), însă există şi burse parţiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcţie de venitul brut al familiei. Pentru a putea aplica pentru una dintre aceste burse, elevii trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să fie înscrişi într-o formă de învăţământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul şcolar – 2020-2021) în clasa a X-a, să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie, venitul părinţilor (NET, combinat) pe anul 2020 să nu depăşească echivalentul în lei a 30.000 lire, iar vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2021, între 16 ani şi 17 ani și 6 luni (nu pot aplica decât elevii care, la data menţionată, nu depăşesc vârsta maximă admisă. Data naşterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2004 şi 01.09.2005). Elevii pentru care venitul părinţilor depăşeşte suma de 30.000 de lire în anul 2020 pot aplica pentru o bursă parţială, urmând aceeaşi procedură de înscriere.
Taxa administrativă de 1250 lire (în cazul deținătorilor unui pașaport EEA), respectiv 700 lire (pentru cei care nu dețin un pașapot EEA) trebuie achitată doar de către câștigătorii concursului – doar în cazul celor care câștigă burse full, care vor fi anunțați că au câștigat și vor pleca la studiu în Marea Britanie. În cazul burselor parțiale nu se aplică nicio taxă administrativă. Termenul limită pentru înscrieri este 18 decembrie 2020. Transmiterea documentelor se va face iniţial în format electronic sub forma unui singur PDF complet (formularul de aplicaţie semnat) la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecţia preliminară, elevii acceptaţi pentru concursul final să aducă dosarele în ziua interviului.
Toate materialele pentru depunerea dosarului, precum şi toate detaliile privind acest program se găsesc pe: https://drive.google.com/drive/folders/11lalmAjLvS1NKe3MURjMHP0wnoX2mqQw (format WORD) sau https://tinedenoi.ro/burse-academice/ (format PDF şi WORD).
Informaţii complete despre procesul de aplicare şi ce presupune experienţa educaţională la o şcoală independentă din Marea Britanie pot fi consultate pe site-ul http://tinedenoi.ro/burse-academice//.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here