BAC-ul de toamnă, la final

99

Picture 086Peste 1800 de elevi gorjeni susţin astăzi ultima probă a sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat din acest an. Absolvenţii au avut de ales între biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică şi sociologie, în funcţie de profil şi specializare.

Ultima probă a celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat 2011, proba la alegere corespunzătoare specializării, a început în această dimineaţă. La nivelul judeţului Gorj, 1839 de absolvenţi s-au înscris pentru a susţine această probă, candidaţii optând pentru 5 din cele 10 discipline disponibile. Astfel, 993 de candidaţi vor susţine astăzi proba scrisă la biologie, 95 la chimie, 666 la fizică, 82 la geografie iar 3 elevi au ales să le fie testate cunoştinţele la informatică.

Sute de candidaţi absenţi la probele scrise

În ciuda rezultatelor dezastruoase din prima sesiune a examenului de bacalaureat ce ar fi trebuit să-i motiveze pe absolvenţi să se pregătească mai bine, se pare că foarte mulţi elevi au găsit ceva mai bun de făcut în cele două luni care au trecut de la prima sesiune a bacalaureatului. Aşa s-ar putea explica numărul mare de absenţi de la probele ce s-au desfăşurat în aceste două săptămâni, sute de candidaţi neprezentându-se la probele de evaluare a competenţelor şi la probele scrise. Astfel, la prima probă scrisă la Limba şi literatura română, care s-a desfăşurat luni, din 1956 de înscrişi, 312 nu s-au prezentat, iar trei au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze. Miercuri, 2024 de candidaţi au susţinut examenul la Matematică şi Istorie, dar fiind înregistrat un număr destul de mare de absenţi după ce 469 de elevi au ales să nu se prezinte la examen. În total, peste 3000 de tineri din Gorj s-au înscris la Bacalaureatul de toamnă.

Rezultate şi contestaţii, duminică

Candidaţii care au susţinut Bacalaureatul de toamnă pot afla ce rezultate au obţinut duminică, 4 septembrie, iar eventualele contestaţii pot fi depuse până la ora 20:00 în aceeaşi zi. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este prevăzut în intervalul 5-6 septembrie 2011. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în data de 7 septembrie 2011.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here