Zeci de pompieri, mobilizaţi pentru stingerea unui incendiu în Runcu

142

80 de pompieri, jandarmi, pompieri voluntari şi lucrători ai Ocolului Silvic Runcu au fost mobilizaţi ieri pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi doborâturi în comuna Runcu – Vârful Bordului.

Patruzeci de pompieri şi 25 de voluntari din cadrul S.V.S.U. Runcu şi lucrători ai Ocolului Silvic Runcu au intervenit ieri în comuna Runcu, punctul „Vârful Bordului”, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi doborâturi, reizbucnit în data de 27 septembrie 2012. „Zilnic, efective ale I.S.U. Gorj şi angajaţi ai Ocolului Silvic Runcu, sprijiniţi de către voluntari de la primăria Runcu au intervenit pentru stingerea acestui incendiu, însă atât relieful destul de accidentat cât şi intensificările dese ale vântului au îngreunat operaţiunile de lichidare a incendiului. Au ars aproximativ 27 hectare de teren cu vegetaţie uscată. Cauza probabilă a acestui incendiu este flacără – focul deschis”, a declarat Mihai Avramescu, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

Pompierii, sprijiniţi de jandarmi
În sprijinul pompierilor gorjeni au sărit şi 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj. „La solicitarea Preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului Gorj, transmisă prin adresă în data de marţi, 02 octombrie a.c., primită de la I.S.U.J. Gorj, prin care se solicita sprijin la un incendiu major care s-a produs la fondul forestier din localitatea Runcu, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, a participat ieri, începând cu orele 07:00, cu un ofiţer şi 14 subofiţeri, 1 autocamion şi mijloacele prevăzute pentru intervenţie la acest incendiu”, a precizat Alin Ivan, purtător de cuvânt al IJJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here