Voica, absent de la întâlnirea de la SNLO

117

Picture 060Primarul comunei Săcelu, Ion Voica, a absentat ieri de la întâlnirea de la SNLO programată cu conducerea societăţii miniere, cu cea a Bazei de Tratament şi cu autorităţile judeţene. Cu toate acestea, subprefectul Marcel Romanescu dă asigurări că edilul local va renunţa la taxa de staţiune în favoare unei taxe de parcare însă ce va fi stabilită în şedinţa viitoare de Consiliul Local (CL).

Prezenţa reprezentanţilor autorităţilor judeţene la Săcelu marţi, şi discuţiile cu primarul Ion Voica, se pare că au avut succesul scontat, edilul fiind hotărât cel puţin verbal să renunţe la dubla taxare impusă la Săcelu.

Subprefectul Marcel Romanescu menţionează astfel că Ion Voica, deşi a absentat la întâlnirea de la SNLO programată pentru ieri, a transmis că va renunţa la taxa de staţiune.

SNlo 1,,Astăzi (n.r. ieri) am cam rezolvat tot ce era de rezolvat pentru Săcelu. Sper ca toţi cei cu care am discutat să se ţină însă de cuvânt. Am avut de dimineaţă, după întâlnirea de marţi de la Săcelu, cu primarul Voica şi directorul Rotaru de la staţiune, o nouă întrevedere cu cei de la SNLO. Din păcate, primarul nu a venit, ne-am întâlnit doar cu Rotaru şi cu conducere SNLO”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul de Gorj.

Fără taxă dublă

Potrivit lui Romanescu, discuţiile au continuat la SNLO şi fără Voica, rezultatul fiind pozitiv. ,,Aici s-a stabilit ca să existe o discuţie pe plan local între cele două autorităţi. (..)pe de altă parte, după discuţia cu primarul, el nu a fost cu totul de acord cu scoaterea taxei, deşi i s-a explicat că era vorba de o dublă taxare, turiştii neputând fi obligaţi să achite atât taxa de staţiune cât şi cea de parcare.

Am ajuns însă cu primarul la o înţelegere şi am primit promisiunea acestuia că, în şedinţa de Consiliu Local care urmează, va veni cu o modificare la hotărârea de CL luată în februarie, pentru ca taxa să fie doar pentru parcare şi să fie singura taxă impusă în Săcelu”, a completat Romanescu.

Primarul din Săcelu, Ion Voica, a impus luna trecută o taxă de staţiune şi una de parcare în localitate, deşi legal nu putea impune o dublă taxare turiştilor care ajungeau în comuna gorjeană. Ilegală sau nu, Voica a încasat timp de mai bine de două săptămâni această taxă turiştilor care au trecut prin Săcelu.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here