Valoarea tichetelor de vacanță, neschimbată în 2020

833

Tichetele de vacanţă rămân și anul viitor la 1.450 de lei. Acestea vor fi prevăzute în bugetul pentru 2020, a anunțat premierul Ludovic Orban. Hotelierii sperau că valoarea tichetelor va crește pentru turiștii dispuși să-și petreacă vacanțele în extrasezon.
Premierul Orban spune că voucherele au stimulat doar turismul intern și că vrea să promoveze politici care să aducă mai mulți turiști străini în România.
„Propunerea va fi să menținem voucherele la nivelul anului 2019, asta va fi propunerea în legea bugetului de stat. (…) Unul dintre obiectivele noastre este acela de a crește fluxul de turiști străini care vin în România. Or și aici trebuie politici inteligente de stimulare a tuturor agențiilor de turism, a tuturor celor care fac promovarea destinațiilor din România”, a spus Orban.
Fostul guvern anunțase creșterea valorii tichetelor la 2.080 de lei pentru cei care le-ar fi folosit în lunile octombrie – noiembrie sau martie – aprilie.
Bugetarii primesc anual vouchere de vacanță pe care le pot folosi pentru a cumpăra pachete turistice doar pe teritoriul țării noastre.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here