Urmează repartiţia! Blocurile de locuinţe sociale din zona Ciocârlău au fost finalizate

348

Autorităţile locale dau asigurări că recepţia lucrărilor la construirea celor două noi blocuri de locuinţe sociale din zona de nord a municipiului Târgu-Jiu va fi făcută până la sfârşitul acestei luni.

Lucrările de construire a încă două blocuri de locuinţe sociale din zona de nord a municipiului au luat sfârşit. Cu o uşoară întârziere în recepţionarea investiţiei, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu dau asigurări că cele 64 de unităţi locative vor fi recepţionate până la finalul lunii noiembrie, ulterior fiind repartizate către solicitanţi. “Programul de construire de locuinţe sociale derulate de municipalitate în acest an este în curs de finalizare. În prezent se fac ultimele retuşuri. Cele două noi blocuri construite pe strada Ciocârlău vor fi recepţionate până la sfârşitul lunii în curs, urmând ca ulterior să fie atribuite beneficiarilor. Investiţia cuprinde pe lângă cele două blocuri cu un total de 64 de unităţi locative, şi amenajările exterioare, respectiv parcaje, accese auto, alei, loc de joacă pentru copii, spaţii verzi, precum şi întreaga infrastructură, dotările, inclusiv centrale termice proprii pentru fiecare unitate locativă. Precizez că investiţia se înscrie într-un program mai amplu de construire al locuinţelor sociale în zona străzii Ciocârlău, astfel că prin definitivarea lucrărilor se conturează un nou micro-cartier în zona de nord a oraşului destinat locuinţelor sociale, cartier care oferă toate amenajările şi dotările necesare, inclusiv funcţiunile specifice unei zone rezidenţiale. Fiecare unitate este compusă din camera de zi, baie, bucătărie şi toate dotările necesare”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

locuinte1Repartiţia, în funcţie de criterii
După recepţionarea investiţiei, repartiţia unităţilor locative se va face în funcţie de punctajul dosarelor depuse la sediul administraţiei locale, punctaj care se va stabili în baza criteriilor de eligibilitate îndeplinite de solicitanţi şi de membrii familiilor acestora. Aceasta se va efectua pe baza criteriilor stabilite prin hotărâre de Consiliu Local, iar solicitanţii, implicit posibilii beneficiari, trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Târgu-Jiu, ei sau membrii familiilor acestora să nu deţină o locuinţă proprietate personală. Totodată, dacă la momentul încheierii contractului între beneficiari şi Primăria Târgu-Jiu, pentru solicitanţii sau membrii familiilor acestora care nu mai îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, li se vor anula repartiţiile de locuinţe. În momentul repartiţiei, beneficiarul va prezenta o declaraţie notarială nu mai veche de trei zile care să ateste respectarea condiţiilor de eligibilitate, conform HCL.
locuinte3Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, la ora actuală, la Registratura instituţiei au fost depuse aproximativ 800 de solicitări pentru acordarea de locuinţe sociale. “Până în momentul de faţă, la sediul Primăriei Târgu-Jiu au fost depuse peste 800 de solicitări din partea târgujienilor interesaţi să intre în posesia unei locuinţe sociale. Acum, se face analiza dosarelor depuse de către aceştia, se va întocmi o listă cu persoanele care vor fi îndreptăţite să intre în posesia unei unităţi locative de acest tip. Lista va fi aprobată în şedinţă de Consiliu Local, apoi urmează predarea blocurilor de către constructor către administraţia locală şi, ulterior, repartiţia unităţilor locative cu regim social”, a precizat Loredana Covei.
Cele circa 800 de solicitări pentru atribuirea unei locuinţe sociale sunt cu mult peste cele 64 de unităţi locative ce vor fi date în folosinţă în perioada următoare de către municipalitate. Valoarea totală a investiţiei la cele două noi blocuri de locuinţe sociale din nordul municipiului este de circa 6 milioane de lei, majoritatea sumei provenind din fonduri guvernamentale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here