UPDATE/Crimeea: Observatorii OSCE au făcut din nou cale întoarsă, după ce au fost întâmpinați cu focuri de avertisment

177

Observatorii internaționali ai OSCE care încearcă de trei zile să pătrundă în peninsula Crimeea au fost primiți sâmbătă cu focuri de avertisment, pe când se apropiau de un punct de trecere a frontierei, și au făcut cale întoarsă informează AFP și EFE, care precizează că nimeni nu a fost rănit.
‘Se apropiau de punctul de control când au fost trase focuri de avertisment’ în aer, a declarat Tatiana Baeva, de la biroul de presă al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), organizație cu sediul la Viena.
Observatorii OSCE au decis să se retragă către localitatea Harson, pentru a evalua situația, după ce joi și vineri le-a fost blocat accesul în Crimeea de către grupări înarmate.
Trimiterea de observatori neînarmați a fost solicitată de guvernul de la Kiev și decisă marți de Consilul Permaennt și de Forul de Securitate și Cooperare al OSCE, scopul fiind de a evalua situația la fața locului și de a clarifica dacă Rusia a desfășurat trupe pe teritoriul ucrainean și mai ales în această peninsulă ucraineană la Marea Neagră ale cărei autorități pro-ruse au solicitat alipirea la Rusia. (AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here