NATO felicita România

2007

In cadrul Întâlnirii din 8 martie crt. cu prim-ministrul roman, Dacian Cioloș, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a mulțumit România pentru contribuțiile sale la securitatea aliaților, numind România „un membru de prim rang înalt al Alianței noastre”, a spus Stoltenberg, care a subliniat că NATO „contează pe România, iar România poate conta pe NATO.”, se arata in comunicatul de presa al Aliantei Nord –Atlantice.

Secretarul General a felicitat România pentru participarea la misiuni conduse de NATO în Afganistan și Kosovo, pentru contribuțiile sale la securitatea Mării Negre, precum și sprijinul său politic puternic pentru partenerii NATO: Moldova, Ucraina și Georgia. El a mulțumit, de asemenea România pentru găzduirea de importante facilitati ale NATO, inclusiv a Diviziei Multinaționale de Sud-Est, o unitate de integrare Forței NATO de la București, și o parte importantă a sistemului de apărare antirachetă al NATO în Deveselu. Dl Stoltenberg a salutat, de asemenea, angajamentul României de a crește cheltuielile de apărare la 2% din PIB, în conformitate cu liniile directoare ale NATO.

În discuțiile lor, prim-ministrul Cioloș și Secretarul General a abordat chestiuni-cheie de pe agenda NATO înaintea Summit-ului de la Varșovia, precum și răspunsul NATO la cele mai mari provocări de securitate : „Un NATO puternic este cea mai bună garanție pentru securitatea în Europa”, a declarat secretarul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here