Un nepot al lui Potârcă rămâne în spatele gratiilor

411

Fostul prezidențiabil Constantin Ninel Potârcă se află în spatele gratiilor din septembrie 2014, împreună cu fratele său, Tănase, pentru mai multe condamnări, dar în penitenciar a ajuns din mai 2016 și Toma, un nepot al lui “Obama de Meteor”.
Toma Potârcă le-a cerut recent judecătorilor să fie eliberat condiționat, dar cererea lui a fost respinsă de judecători. Mai mult, aceștia au analizat pedepsele pe care diverse instanțe le-au dispus împotriva acestuia în ultimii ani și le-au contopit pe toate într-una de 4 ani și 6 luni, care este cu executare.
Nepotul a fost condamnat pentru infracțiuni grave, pe lângă evaziune fiscală el primind pedepse și pentru comiterea unor infracțiuni ca spălare de bani în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată sau chiar sprijinirea unui grup infracțional organizat, la care se mai adaugă fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
Prin aceiași sentință judecătorii i-au mai interzis acestuia să mai fie vreodată administrator de firmă, director, asociat sau fondator al unei societăți comerciale.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here