Toni Tecuceanu, plâns la capelă de colegi şi rude

331
toni tecuceanu capelaLacrimi, durere şi inimi sfâşiate în Capela Bisericii Răzoare unde, joi, a fost depus trupul neînsufleţit al actorului Toni Tecuceanu. Familia, colegii de la „Cronica Cârcotaşilor” şi zeci de prieteni îndureraţi nu şi-au putut opri lacrimile de durere.

Era frig, iar lumea se înghesuia nebuneşte în curtea bisericii pentru o sticluţă cu apă sfinţită. Printre sute de oameni, colegii lui Toni Tecuceanu de la Cronica Cârcotaşilor. ”Hei, ăsta nu-i Dezbrăcatu măh?”, întreba un puşti cu degetele îngheţate pe o lumânare. „Ba da. Şi ăla de acolo mai mic e Mistreţu. L-au adus pe Toni. Ştii, ăla mare care-l imita pe Adrian Năstase. A murit de porcină, săracu”, răspunde un altul mai bine informat. Hohote de plâns au urmat când pe uşa capelei a intrat sicriul în care se odihnea Toni Tecuceanu. „Săracu băiat, ne mai făcea şi pe noi să râdem. Chiar era bun ca Moş Crăciun. Era om vesel, nu cred eu să fi murit de gripă porcină”, spunea o bătrână care aştepta să prindă o sticlă cu agheasmă.

La vreo oră, duhovnicul lui Toni, la care „cârcotaşul” mergea deseori pentru spovedanie, a intrat în capelă şi a ţinut o scurtă predică. Tatăl şi fratele vitreg al „cârcotaşului”, Paul, nu s-au oprit din plâns. „La 20 decembrie mi-a trimis un sms prin care mă întreba dacă poate veni la biserică pentru spovedanie. I-am răspuns tot prin sms că mă găseşte în fiecare dimineaţă. L-am aşteptat dar nu a mai venit. Apoi, am aflat că a murit. Acum, când mă uit la sicriu, nu-mi vine să cred că Toni s-a dus”, spunea duhovnicul. A fost momentul în care o femeie a leşinat.
Filmările sfârşitului de an au găsit trupa „Cronicii Cârcotaşilor” la munte, mai exact la Predeal. Deşi era răcit, Toni Tecuceanu nu a vrut să renunţe la ultima reprezentaţie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here