Tabăra Naţională “Tinerii Dansează”, la final

278

În perioada 14 – 20 august 2017 în Centrul de Agrement Săcelu s-a desfăşurat Tabăra Naţională “Tinerii Dansează”, ediţia a III-a.

La acest eveniment au participat 50 de tineri din judeţ şi din ţară, care, pe parcursul săptămânii trecute au avut ocazia să se iniţieze sau să se perfecţioneze în tainele baletului clasic, dansului contemporan sau modern, ale street-dance-ului. De asemenea, în program au fost prevăzute şi ateliere de creaţie coregrafică sau sesiuni de informare și dezbatere despre istoria dansului şi stilurile de dans. Nu în ultimul rând, tinerii au învăţat că dansul poate fi o formă de comunicare pentru ei, precum şi interferenţele dansului cu sportul.

Prin dans, tinerii se exprimă, comunică, interacţionează, îşi pun în valoare aptitudinile artistice şi îşi sporesc stima de sine. Tabăra Naţională “Tinerii dansează” oferă persoanelor cu aptitudini în domeniul dansului oportunitatea de a satisface nevoia de informare despre diversele stiluri de dans, de formare în domeniul dansului, nevoia de recunoaştere şi de valorizare a aptitudinilor artistice, informare asupra reperelor şi standardelor în domeniul dansului, de integrare a dansului în educaţie, nevoia de includere. Toate formele de manifestare ale dansului urmăresc acelaşi lucru: formarea unei ţinute corecte; îmbunătăţirea supleţei şi dezvoltarea mobilităţii articulare; educarea schemei corporale, educarea simţului echilibrului; orientarea spaţio-temporală; stimularea expresivităţii corporale prin formarea capacităţii de a reda un gest, însoţit de emoţia, trăirea, atitudinea, sentimentele, starea adecvată impusă; stimularea creativităţii şi imaginaţiei prin participarea activă la realizarea compoziţiei coregrafice; educarea ritmicităţii şi muzicalităţii motrice; încurajarea comunicării cu ceilalţi, urmărindu-se astfel integrarea fiecărui individ în colectiv.

Organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj, împreună cu specialiştii în domeniu de la Asociația Dance Conspiracy, participanţii taberei au avut parte de o săptămână plină atât din punct de vedere al îmbogăţirii cunoştinţelor în domeniu, cât şi al recreerii. Serviciile de masă, cazare şi cheltuielile pentru desfăşurarea activităţilor educative au fost suportate din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului.

Centrul de Agrement Săcelu are o capacitate de 50 de locuri/serie, în camere de cinci locuri şi grupuri sanitare proprii, televizoare racordate la cablu în fiecare cameră. Centrul dispune de bloc alimentar modern, sală de mese cu 200 de locuri, parc de joacă, terasă acoperită cu 30 de locuri, acces la internet.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here