Ştefan Voinea, medicul care are grijă de dantura pugiliştilor gorjeni

1286

dr.boxeriŞtefan Voinea profesează ca medic stomatolog de peste 30 de ani, perioadă din care a legat şi o strânsă prietenie cu antrenorul gorjean de box, Ion Geică. Printre pacienţii preferaţi de care se ocupă medicul sunt sportivii pugilişti,

antrenaţi de Geică. „El ne-a ajutat mereu să avem o dantură bună. Eu vin cu sufletul în această prietenie, iar doctorul cu dinţii”, ne-a declarat antrenorul. Alături de Voinea este colegul său Dragoş Ciuncanu tot medic, cei doi având grijă de zâmbetul pugiliştilor. Medicii vin de fiecare dată la toate galele disputate în Gorj pentru a-şi susţine pacienţii. Născut la Muşeteşti, Ştefan Voinea s-a apucat de box la 14 ani, complexat fiind de faptul că la şcoală, elevii mai mari îi băteau pe cei mai mici ca vârstă. „Am dat lovituri, dar s-a întâmplat să iau şi eu”, a declarat acesta.

Are legături strânse cu boxul

Pentru stomatologul Ştefan Voinea, boxul este sportul cel mai important deoarece, în adolescenţă l-a practicat, însă pentru o perioadă scurtă. „M-am şăsat de box şi m-am apucat de atletism pentru că îmi rupsesem nasul. Am fost campion pe Oltenia în 1964 la 3.000 de metri. Mai apoi, am fost arbitru de box pe raza Gorjului vreme de 12 ani”, îşi aminteşte medicul. În prezent, stomatologul îşi exercită în continuare meseria, fără să elimine sportul din viaţa sa cotidiană. Acesta merge adesea la sală pentru a face exerciţii de întreţinere. „La tv nu ratez niciun meci de box, şi îmi place sportul, cred că mi-a rămas în subconştient”, a completat Voinea. Toată familia doctorului practică stomatologia. Astfel, atât soţia sa, Mădălina, cât şi cele două fiice ale soţilor Voinea, şi chiar un ginere sunt pasionaţi să se îngrijească de zâmbetul oamenilor.

Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here