SNLO nu are milă de pensionarii gorjeni

157

SNLODeşi a primit nenumărate rugăminţi şi solicitări atât de la autorităţi, cât şi din partea asociaţiilor de pensionari, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) nu acordă niciun beneficiu vârstnicilor gorjeni care doresc să obţină un bilet de tratament în staţiunea Săcelu prin Centrul de Recuperare Perfecţionare Forţă de Muncă Săcelu, subunitate a SNLO.

Potrivit lui Constantin Lăzăroiu, director Resurse Umane în cadrul SNLO, Societatea se confruntă la această oră cu reorganizarea instituţiei prin înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia prin reducerea cheltuielilor, astfel că beneficiile aduse pensionarilor ar reprezenta costuri în plus pentru unitate. „Centrul de Recuperare Perfecţionare Forţă de Muncă Săcelu este o subunitate din cadrul SNLO a cărei activitate de recuperare a personalului se realizează în perioada 15 mai – 31 august. În anii trecuţi, aveam contract cu Casa de Pensii, astfel că dacă aveam bilete le ofeream pensionarilor solicitanţi fără a plăti bani. Noi nu mai putem pune la dispoziţie gratuit aceste bilete. Pentru tratament şi doar dacă avem locuri disponibile oferim bilete pensionarilor la cerere doar contra-cost, fără a le acorda niciun fel de facilitate. Lunile iulie şi august ne sunt total acoperite şi capacitatea de ocupare este maximă, respectiv de 150 de locuri, datorită solicitărilor venite din partea personalului nostru. De exemplu deşi sezonul este declarat deschis şi acum şi se poate face tratament la Săcelu, nu există nicio solicitare. Menţionez că astfel de activităţi de tratament se fac doar în perioada mai – august a fiecărui an, iar în restul lunilor, la Centrul de Recuperare şi Perfecţionare Forţă de Muncă Săcelu se ţin cursuri de perfecţionare”, a declarat Lăzăroiu. Acesta a precizat că valoarea unui bilet de tratament în staţiunea Săcelu cu durata de 12 zile este de 1.596 de lei, preţ în care intră tratament, cazare şi masă.

Subprefectul Romanescu, nemulţumit

Problema acordării de facilităţi pentru foştii angajaţi ai SNLO, actuali pensionari a mai fost ridicată şi anul trecut la nivelul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj, comitet coordonat de Instituţia Prefectului, iar în urmă cu două luni, tot în cadrul unei şedinţe lunare, subprefectul Marcel Romanescu a cerut conducerii SNLO reconsiderarea deciziei cu privire la eventuale facilităţi pentru pensionarii gorjeni. „Acum două luni, asociaţiile de pensionari au solicitat o întâlnire cu reprezentanţii SNLO dorind ca din locurile disponibile la Baza de Tratament Săcelu, câteva zeci să fie destinate şi pentru foştii angajaţi ai unităţii miniere. Eu cred că un mic procent poate fi alocat şi către oamenii care au deservit unitatea voastră atâţia zeci de ani. Sunt total dezamăgit că nu se poate găsi o rezolvare la această problemă. Sunt luni de zile la dispoziţie, când pensionarii pot avea parte de tratamente la Săcelu, exceptând lunile iulie şi august, când spuneţi că toate locurile sunt ocupate de actualii angajaţi”, s-a adresat ieri subprefectul de Gorj către reprezentantul SNLO.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here