Singur împotriva tuturor, împotriva tuturor românilor!

435
Chiar nu ştiu ce vorbesc indivizii portocalii care afirmă că bătălia crâncenă pentru câştigarea turului doi al alegerilor prezidenţiale începe de la zero. Îi contrazice inclusiv încă liderul lor, Traian Băsescu, care-a mai comis un truc electoral.

După ce nada ce-a vrut să i-o întindă preşedintelui PNL, Crin Antonescu, revelaţia turului întâi, aceea cu victoria dreptei din care el n-a făcut niciodată parte. Populistul în declaraţii nici măcar nu ştie cu ce se mănâncă dreapta, iar apartenenţa la Partidul Popular majoritar cândva în Uniunea Europeană este pur întâmplătoare. Pentru un (ne)popular ca el, ori ca PD-L-ul!

Fostul preşedinte-jucător dă din colţ în colţ şi se trezeşte din visare vorbind. Cum că ar fi de acord cu Johannis Klaus prim ministru dacă primarul Sibiului ar discuta cu toate partidele. Vrabia, se ştie, mălai visează. Evident, bărbat civilizat, Johannis Klaus va sta de vorbă şi cu partidul-stat aflat în disoluţie, precum aliatul actual PNŢCD, după căderea lui Emil Constantinescu.
Pe Traian Băsescu şi PD-L nu-i mai agreează mulţi dintre foştii aplaudaci de conjunctură. Un observator OSCE, neutru şi apolitic, aflat pe la secţia de votare din Peştişani, V.F., i-a auzit pe votanţii cârtitori boscorodind că ăştia „nu ne dau nimic?” Fuseseră obişnuiţi ca până şi la participarea dintr-o zi ploioasă, de duminică, la mitingul electoral, din Craiova, al lui Traian Băsescu, candidatul PD-L la alegerile prezidenţiale, să primească ţuică fiartă, de-ale gurii, mici şi bere din belşug, başca 50 de lei de căciulă. Bani buni, pe seceta asta. Iar duminica trecută a înţărcat bălaia. Iată o explicaţie banală a rezultatelor voturilor din turul întâi, nu numai la Peştişani, dar probabil valabilă în toată Oltenia.
Prin alte părţi, se zice că, totuşi, şefii de campanie ai PD-L au dat câte 40 de lei. Ceea ce înseamnă că votul pro Băsescu s-a devalorizat. Nu mai vorbim că, tot spre a respecta spusele Guru-lui din Cotroceni, cum că n-ar mai fi bani de salarii şi de pensii, cu toate că ţara este guvernată acestea nu s-au plătit. Iar primul ministru Emil Boc şi finanţistul siderurgist Gheorghe Pogea se fac că lucrează. Dacă nu cumva sunt ocupaţi cu campania electorală a lui Traian Băsescu, pe banii statului. Iar primăriile nu şi-au mai plătit salariaţii, pensiile n-au sosit şi nici ajutoarele pentru bolnavii cu handicap. Din acest punct de vedere, s-ar putea ca Guvernul Boc să fie la ananghie cu banii ori să-i păstreze pentru săptămâna din preajma turului doi. Dacă-i aşa, atunci este limpede că prăjitura Cotroceni se îndepărtează de actualul locatar. O călăuză spre neant pentru România preţ de aproape un cincinal, minus acea lună de suspendare. Ani în care şi-a exprimat despotic puterea la locul de muncă – Palatul Cotroceni – din pricină, probabil, că în familie n-o mai are. O familie onorabilă cu care se laudă, referindu-ne la prima doamnă a ţării – Maria Băsescu, pentru care ne scoatem pălăria. Nu ne pricepem aşa bine, recunoaştem, ca analistul familiei prezidenţiale Ion Cristoiu la Elena Udrea şi nici la Elena Băsescu, care le ia apărarea elenelor. Cât despre Anca Boagiu aproape că a uitat toată lumea de ea, chiar dacă uneori se mai bagă singură în seamă cu declaraţii pro Băsescu, bănuim, din obligaţie de partid.
În rest, lumea politică îşi vede de treabă. Coaliţia PSD, PNL, UDMR şi, cu siguranţă, minorităţile naţionale altele decât cea maghiară sunt la fel de consecvente cu ele însele şi cu proiectul lor de a scoate România din fundătura în care se află, dându-ne o doză de optimism. Un optimism temperat, întrucât animalul politic rănit care este Traian Băsescu e în stare de orice mârşăvie.
Autoizolarea în care s-a cuibărit îi stă bine. Ba mai şi are curajul să spună că e singur împotriva tuturor. Aşa a fost cinci ani de zile. Singur împotriva tuturor românilor. Care abia că-l mai suportă. Fiind preşedintele în exerciţiu, al bolnavei Românii, merită respectul şi compasiunea noastră. Oricum, graţie personalităţii de adevărat preşedinte, aşa cum se conturează a fi Mircea Geoană, nu mai are multă vreme de dus această povară. Îi cerem ceva mai multă demnitate decât a dovedit până acum.
P.S. 1. Toată stima şi respectul pentru cei ce dau cu dreptul. De când Traian Băsescu şi PD-L au luat-o la vale, parcă şi rezultatele din fotbal sunt mai normale. Înainte de alegerile din primul tur, CFR-ul lui Arpad Pasykani, prietenul cuplului Băsescu-Boc, a furat-o pe Universitatea Craiova spre bucuria pedelistului Antonie Solomon, primarul portocaliu al Craiovei.
Cum a trecut turul unu, FC Vaslui a bătut-o cu 2-0 pe CFR Cluj. Un mic semn de normalitate.
P.S. 2. Dumnezeu nu bate cu parul, zice o butadă. Cel puţin aşa pare să confirme şi groaznicul accident cu o victimă, produs de şoferul Ionel Manţog. Ăl de conducea PD-L Gorj!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here