Simularea examenului de bacalaureat, la final

223

Simularea examenului de bacalaureat a ajuns la final. Elevii de clasa a XII-a au susţinut vineri ultimă probă – probă la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele simulării vor fi afişate în cursului zilei de 14 martie. Ca şi în cazul simulării la Evaluarea Naţională, notele nu vor fi trecute în catalog.

În perioada 3 – 7 martie, elevii de clasa a XII-a au susţinut simularea la Limba Română, Matematică sau Istorie, plus încă o probă la alegere din profilul la care studiază. Acestea vor fi şi materiile la care vor susţine, în vară, examenul de maturitate. Elevii de clasa a XI-a au susţinut numai probe scrise la Limba Română şi Matematică sau Istorie, dar din materia pe care au parcurs-o până la momentul examenului. În Gorj, la simularea probei la alegere a profilului şi specializării s-au înscris aproximativ 3.600 de elevi: 2032 la biologie, 1172 la geografie, 144 la informatică, 106 la fizică, 99 la chimie, 28 la sociologie, 24 la psihologie, 21 la economie, 11 la logică şi 3 la filosofie. Evaluarea lucrărilor se va realiza conform calendarului iar rezultatele vor fi afişate în data de 14 martie 2014. La nivelul judeţului au fost organizate trei centre zonale de evaluare: Şcoala Gimnazială „Pompiliu Marcea” Târgu-Jiu, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu şi Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu. Pentru corectarea lucrărilor elevilor au fost mobilizaţi 222 de profesori de limba şi literatura română, 90 de profesori de matematică, 40 de profesori de biologie, 20 de profesori de geografie şi încă 25 de profesori de alte discipline.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here