Sfaturi pentru o piele delicată în sezonul rece

1324

Pielea poate avea mult de suferit în perioada iernii, din cauza frigului, a vântului și a umezelii, iar dacă nu este protejată corespunzător, efectele sunt vizibile și, adesea, deranjante. Din cauza temperaturilor scăzute, la nivelul pielii pot apărea iritații, crăpături, mâncărimi, zone care se înroșesc. Produsele cosmetice sunt importante în această perioadă a anului, în aceeași măsură ca ritualurile de îngrijire, alimentația și hidratarea.

Nu face dușuri fierbinți
Când afară temperaturile scad sub zero grade și tot ce îți dorești este să scapi de frigul care parcă ți-a intrat în oase, ai putea fi tentat să faci un duș lung și fierbinte, însă pielea ta se va simți mult mai bine după o baie călduță de doar cinci – zece minute. De asemenea, este recomandat să eviți să te speli pe mâini cu apă fierbinte. Cea rece este la fel de eficientă în îndepărtarea germenilor și nu îți irită pielea, susțin specialiștii.

Hidratează pielea frecvent, în special mâinile
După fiecare spălare, este recomandat să folosești o cremă hidratantă sau un unguent. Loțiunile de corp sunt mai potrivite în timpul perioadelor calde. Pentru că, în timpul iernii, pericolul de a contracta virusul gripal crește, este indicat să te speli pe mâini cât mai des. Acest lucru poate face ca mâinile să devină uscate. Din acest motiv, aplicarea unei creme hidratante după fiecare spălare este recomandată. Un alt sfat util este folosirea unor mănuși impermeabile atunci când speli vase sau faci curățenie în casă.

Poartă haine adecvate
Multe materiale folosite în crearea hainelor de iarnă pot usca și mai mult pielea, în timpul iernii.Obiectele vestimentare din lână și îmbrăcămintea aspră nu ar trebui purtate direct pe piele, deoarece pot provoca iritații. În această perioadă, maiourile sau tricourile lejere, din materiale moi, nu doar că îți vor ține de cald, dar, purtate pe sub pulovere groase, protejează pielea.De asemenea, este recomandat să porți mănuși, astfel încât să îți protejezi mâinile de frig. Și în cazul acestora este bine să alegi materiale care să nu contribuie și mai mult la uscarea pielii.

Mănâncă sănătos și hidratează-te
Uneori, când pielea este foarte uscată, regenerarea ei este posibilă cu ajutorul unor alimente și suplimente care conțin acizi grași omega 3 sau omega 6.
De asemenea, este important să consumi cât mai multe lichide, astfel încât să ajuți tenul să rămână hidratat, indiferent de cât de jos scad temperaturile.

Nu sta în camere prea călduroase
Când afară este foarte frig, primul lucru pe care vrei să îl faci este să creezi un mediu călduros în interiorul locuinței. Totuși, este bine să știi că aerul din casă poate deveni și mai uscat din cauza căldurii generate de calorifere, aeroterme ori centrale termice. Astfel, cel mai bine ar fi să setezi termostatul la o temperatură confortabilă, dar nu exagerată: 20 – 22 de grade Celsius. În plus, este recomandat să ai în cameră un umidificator, care să te scape de aerul uscat.

Nu renunța la protecția solară
Chiar dacă ar putea să ți se pară bizar să folosești creme cu protecție solară în timpul iernii, este bine să știi că aceste produse sunt necesare pielii indiferent de sezon. Pentru iarnă, este recomandată o cremă cu protecție solară cu un nivel mai ridicat de hidratare.
Razele ultraviolete dăună-toare nu dispar în timpul iernii, iar un astfel de produs cosmetic este necesar pentru protecția tenului.

Folosește balsam de buze
Dacă nu vrei să ai buze crăpate, este bine să folosești un balsam hidratant în fiecare zi, astfel încât să previi acest lucru.Iar, dacă mergi în zone în care temperaturile sunt extrem de scăzute, poți crește gradul de protecție cu ajutorul vaselinei cosmetice.
Sursa: avantaje.ro
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here