Secție plină de pacienți Covid. Medic: Cam 90% sunt nevaccinați

1259

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu este plină de pacienți confirmați cu noul coronavirus. Personalul medical lucrează la foc continuu și, la fel ca în majoritatea unităților medicale din țară, numărul pacienților a crescut, cazurile s-au agravat și, de cele mai multe ori, nu sunt locuri pentru a interna noi pacienți.

În prezent, Secția Boli Infecțioase a SJU Târgu-Jiu are 75 de paturi avizate de Direcția de Sănătate Publică Gorj, toate fiind ocupate. Potrivit reprezentanților secției, doar trei pacienți sunt vaccinați dintre cei care primesc îngrijiri medicale și tratament aici.
În această secție își desfășoară activitatea șase medici, 30 de asistenți medicali și 12 infirmieri.
„Noi, medicii și întregul personal medical care ne desfășurăm activitatea în cadrul Secției Boli Infecțioase, ducem o luptă dificilă pentru viața fiecărui pacient. Avem pacienți cu forme moderate, severe și chiar critice ale bolii, care necesită administrare de oxigen și un tratament complex”, a transmis medicul infecționist Luminița Diana Manea, șeful Secției de Boli Infecțioase.
Medicii fac din nou apel la vaccinare, având în vedere nivelul ridicat de contagiozitate a variantei Delta a virusului SARS-CoV-2. „Având în vedere contagiozitatea virusului, faptul că ne confruntăm cu o tulpină virală mult mai virulentă, care determină o agresivitate mai mare asupra organismului, îi rugăm pe gorjenii care din diverse motive au ezitat să se vaccineze, să o facă pentru sănătatea dumnealor și a persoanelor drage din jur”, a mai precizat medicul șef al Secției Boli Infecțioase a SJU Târgu-Jiu.
Medicii spun că munca este una încărcată emoțional, trăind drama fiecărui pacient. „Simțim o presiune și o tensiune greu de descris, care ne afectează și ne marchează psihic și fizic. Lucrăm în condiții grele, sub presiunea unui mediu contaminat, avem dorința de a ajuta și de a fi aproape și emoțional de pacienți. Toate acestea ne întristează, de multe ori, eforturile noastre sunt dincolo de limita normalului. Dintre pacienții internați, cam 90% sunt nevaccinați, mulți au comorbidități”, a adăugat medicul Luminița Manea.

750 pacienți internați cu Covid
La secția de Boli Infecțioase s-au realizat o serie de investiții prin care a fost extinsă rețeaua de oxigen, toate paturile fiind dotate cu prize de oxigen, importante pentru pacienții confirmați cu COVID-19.
De la începutul anului și până în prezent, aici au fost internați 750 de pacienți conformați cu noul coronavirus. „De-a lungul ultimelor luni, foarte mulți pacienți care au fost internați aici au apreciat «atitudinea și dedicarea» cadrelor medicale de la secția de Boli Infecțioase unde, în opinia dumnealor, «omul sfințește locul». Colectivul acestei secții transmite locuitorilor județului Gorj să respecte cu strictețe toate măsurile impuse de autoritățile publice implicate în prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor și combaterea pandemiei și să se vaccineze, vaccinul fiind sigur, eficient și cea mai scurtă cale spre întoarcerea la normalitate”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu. Rata de îmbolnăvire a depășit 5 cazuri la mia de locuitori în Gorj. Nu mai puțin de 52 de localități se aflau miercuri în scenariul roșu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here