Scandal în Meteor între rromi şi Coco Păun

321

DSCF2524Noul an a început pentru o familie de rromi din cartierul Meteor la fel cum l-a încheiat şi pe 2010, adică în mijlocul unui scandal generat de proprietatea asupra unui palat situat pe strada Jiului.

Imobilul este revendicat şi de Coco Păun, fostul lider al lumii interlope din oraş spunând că este cumpărător de bună credinţă, bună credinţă însă pe care rromii o pun la îndoială în mod serios, aceştia susţinând că, de fapt, clădirea le aparţine şi că a fost construită de ei. Certurile de acum îşi au originea în anul 1999, rromii din familia lui Mihai Tănase spunând că atunci s-au împrumutat cu 125 de milioane de lei vechi de la Păun, bani pe care i-ar fi returnat în timp şi pentru care ar fi dat şi o dobândă de peste 900 de milioane de lei vechi.

DSCF2518Coco Păun a reuşit anul trecut să intre în posesia imobilului cu ajutorul unei hotărâri judecătoreşti, atunci el evacuându-i pe rromi din palat. Între timp, rromii n-au stat nici ei cu mâinile încrucişate şi şi-au luat un avocat, pe Liliana Clima, fosta apărătoare a lui Marcel Ţundrea, cu ajutorul căreia au obţinut, de asemenea, o hotărâre judecătorească favorabilă. Hotărârea le permite acestora să revină în palat, lucru pe care rromii l-au făcut deja dinainte de Revelion, în lipsa unui executor judecătoresc. Executorul a ajuns în Meteor de abia ieri, aşa cum era stabilit de fapt de mai mult timp, ieri venind şi Coco Păun împreună cu doi avocaţi. În noiembrie anul trecut acesta a vândut imobilul unei bucureştence care l-a împuternicit acum să îi rezolve toate litigiile şi să îi asigure deplina proprietate asupra palatului.

Păun a precizat ieri că nu i-ar fi împrumutat pe rromi şi nici dobânzi atât de uriaşe nu le-a perceput, el spunând că pur şi simplu a cumpărat palatul, suma de 125 de milioane fiind preţul tranzacţiei la nivelul anului 1999.

Acesta afirmă că după problemele cu legea pe care le-a avut la începutul anilor 2000 rromi au început să se plângă de faptul că ar fi fost obligaţi să ia bani cu camătă contra palatului. Păun neagă categoric şi spune că, în timp ce el stă în stradă, ca proprietar, rromii au intrat în clădiri ca nişte „violatori de domiciliu”, motiv pentru care i-a şi reclamat la Poliţie. Scandalul este însă departe de a se aplana pentru că ieri executorul a plecat fără să facă mare lucru, Coco Păun menţionând că nu exclude ca în următoarele zile să intre şi el în casa despre care spune că îi aparţine la fel cum au făcut rromii zilele trecute, adică prin forţarea porţii de la intrare, chiar dacă asta presupune o „opoziţie” puternică din partea actualilor locatari.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here