Târgu Jiu: Patru noi cetățeni de onoare

948

Actriţa Maia Morgenstern, medicul Ana Culcer, finanţistul Gheorghe Birău și profesorul universitar Octavian Mădălin Bunoiu vor primi, în acest an, titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu. Distincțiile vor fi oferite, luna viitoare, de Zilele Municipiului Târgu Jiu.

„Doamnele Maia Morgenstern și Ana Culcer și domnii Gheorghe Birău și Octavian Mădălin Bunoiu vor primi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Târgu Jiu.

Sunt patru personalități marcante, cu CV-uri impresionante și care, prin munca și rezultatele lor, au devenit adevărați ambasadori ai orașului nostru în lume.

Doamna Maia Morgenstern, o actriță cunoscută și apreciată la nivel mondial, și-a legat recent numele de Municipiul Târgu Jiu, promovând orașul nostru. O puteți aplauda în sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, pentru că joacă pe scena de aici.

Doamna Doctor în medicină Ana Culcer, medic primar pediatru, Doctor în Științe Medicale, a salvat mii de vieți și s-a mândrit tot timpul cu originile sale gorjenești. De altfel, vine mereu aici pentru a ajuta copiii care au nevoie de experiența și priceperea dumneaei.

Domnul Gheorghe Birău are o contribuție însemnată în monitorizarea sistemului bancar la nivel județean, implementarea politicilor băncii centrale privind cercetările statistice și educația financiară la nivelul județelor Gorj și Mehedinți. Este deosebit de apreciat pentru sprijinirea mediului academic local prin programe și proiecte comune cu Banca Națională a României.

Domnul Octavian Mădălin Bunoiu a condus cu succes zeci de proiecte în activitatea de învățământ universitar din cadrul Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Fizică, contribuind la dezvoltarea și modernizarea sistemului de învățământ superior românesc.

Activitatea sa în cercetare este vastă și recunoscută la nivel național și nu numai.

Prezentând un CV de invidiat, cu o experiență de peste 25 de ani, domnul Bunoiu este foarte cunoscut în mediul universitar românesc, iar numele său este strâns legat de Municipiul Târgu Jiu, pe care îl reprezintă cu cinste.

Acestea sunt propunerile înaintate Consiliului Local Târgu Jiu, titlurile urmând a fi înmânate la ședința festivă din cadrul complexului de evenimente dedicate Zilelor Municipiului Târgu Jiu”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here