Şapte luni fără şomaj tehnic şi angajări la CEO

153

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia(CEO) pot răsufla uşuraţi cel puţin pentru următoarele luni din acest an. Asta deoarece în bugetul CEO, publicat pe 13 august în Monitorul Oficial nu sunt prevăzute sume pentru şomaj tehnic şi disponibilizări. Nu sunt prevăzute însă nici angajări, numărul personalului trebuind să scadă până la finalul anului, urmare a pensionărilor. Cheltuielile cu personalul CEO se vor ridica la aproape 800 de milioane de lei, peste jumătate din bani fiind cheltuieli cu salariile. În bugetul CEO nu sunt prevăzuţi bani pentru orele suplimentare făcute de salariaţii unităţilor care compun structura cu sediul la Turceni.

După ce a fost aprobat, la începutul acestei luni, a mai trecut o săptămână până când bugetul CEO a fost publicat în Monitorul Oficial. Sumele cuprinse în bugetul CEO exclud primele cinci luni ale acestui an când structura actuală nu era formată. Practic acum bugetul CEO a fost aprobat pentru 7 luni, rămase din anul în curs. La 3.552.469 mii de lei se ridică veniturile totale estimate ale CEO pe lunile rămase din acest an, în timp ce cheltuielile se cifrează la suma de 3.478.556 mii lei, conform anexei Hotărârii de Guvern. Cea mai mare parte a veniturilor se obţine din producţia vândută.

18.850 de salariaţi până la finalul anului
Deşi acum la CEO sunt angajaţi 19.011 de persoane, până la finalul anului acest număr nu va creşte, va scădea urmare a pensionarilor, numărul celor ieşiţi din câmpul muncii neputând fi completat. În bugetul CEO sunt prevăzuţi astfel cei 19.011 salariaţi dar şi rămânerea a doar 18.850 în câmpul muncii, până la finalul anului. În ce priveşte câştigul mediu lunar pe salariat, de persoană, acesta este de 3725 de lei de persoană, iar dacă este influenţat de bonificaţiile şi bonusurile în lei şi natură creşte la 4116 lei.

Transferuri, până la buget
Până la aprobarea bugetului, s-au făcut însă mici angajări în CEO, dar cele mai importante au fost transferurile în special dinspre SNLO la sediul de la Turceni. Şefii fugiţi din SNLO ar putea să revină până la finalul anului pe funcţii înnapoi la sediul actualei Divizii Miniere, şi asta deoarece sediul CEO se va muta la Târgu-Jiu. Şefii care s-au transferat s-ar putea să se reîntoarcă la fostul sediu al SNLO pe funcţii mult mai mici dect cele din care au plecat.
Anamaria Stoica
Pentru a vedea documentele daţi clik pe poze

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here