Riscă 15 ani de puşcărie, pentru că au furat ţigări şi băutură

123

furtTrei tineri din Drăguţeşti au fost reţinuţi de către poliţişti pentru furt calificat, întrucât au spart şase magazine. Pentru că au furat băutură alcoolică şi ţigări, aceştia riscă până la 15 ani de închisoare. Trei tineri, suspectaţi de comiterea a nu mai puţin de 6 furturi din societăţi comerciale, au fost reţinuţi de poliţişti ai Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu.

În noaptea de 1 spre 2 mai, o patrulă mixtă din cadrul Poliţiei Municipiului au prins în flagrant doi tineri de 18 ani şi un minor de 16 ani, ambii cu domiciliul în comuna Drăguţeşti, în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-o tonetă situată în Piaţa 9 Mai. Poliţiştii i-au condus pe cei doi suspecţi la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor.

Pe parcursul investigaţiilor s-a stabilit faptul că doi tineri de 21 ani şi unul de 22 de ani, toţi din comuna Drăguţeşti, au comis în perioada martie – aprilie, şase infracţiuni de furt din societăţi comerciale amplasate pe raza municipiului şi a comunei Dăneşti.

Suspecţii au pătruns în aceste locaţii, pe timp de noapte, prin efracţie şi au sustras bunuri alimentare, băuturi alcoolice, ţigări, aparatură electronică şi sume de bani, valoarea prejudiciului creat depăşind suma de 5.000 lei. Prejudiciul creat a fost recuperat în proporţie de 90 %. „Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au dispus reţinerea celor trei tineri pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit faptul că aceştia sunt suspectaţi de comiterea a nu mai puţin de şase furturi, din societăţi comerciale amplasate pe raza municipiului Târgu-Jiu şi comunei Dăneşti. Valoarea bunurilor sustrase, în speţă băuturi alcoolice şi ţigări, aparatură electronică şi sume de bani, depăşeşte suma de 5.000 de lei, poliţiştii reuşind să recupereze peste 90% din valoare prejudiciului cauzat. Suspecţii riscă, pentru faptele comise, închisoare de la 3 la 15 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Daniel Tică. Poliţiştii au dispus reţinerea celor trei suspecţi, pe bază de ordonanţă şi i-au prezentat cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperarea integrală a prejudiciului.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here